+- +-

Recent Topics

Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Today at 05:59:40 PM

LoanRider by marco
Today at 05:55:37 PM

Wij wensen Mat91 welkom op ons forum!! by admin
Today at 05:44:31 PM

Warm by Sander
Today at 08:10:49 AM

maner is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:00:51 AM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 6100
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 8994
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 11837
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 10621
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 10518
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 8356
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 13250
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 9487
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - www.budgetmiep.nl

Pages: 1 2 »
1
Mijn Verhaal / Re: Mijn verhaal - Een nieuw begin!?
« on: April 16, 2016, 01:27:22 PM »
Hoi Gewoon en Stillestormen,

ik vind je reactie nogal dubbelzijdig. Want hoe kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Wel vind ik dat je je niet moet laten ophitsen door andere cliënten van de bewindvoerder maar af moet gaan op je eigen ervaring. Ook zeg je dat er voor de WSNP een andere bewindvoerder komt, ik neem aan dat je de WSNP bewindvoerder bedoeld? Maar ik gok dat bij Stillestormen de budgetbeheerder aanblijft, aangezien zelf al wordt aangegeven dat ze de financiën zelf niet goed kunnen regelen.
Zelf heb ik ook zoveel jaren moeten wachten tot ik uiteindelijk in de WSNP kwam en slechte ervaring met mijn budgetbeheerder, zodra de uitspraak van de WSNP er was ging de aanvraag voor een andere budgetbeheerder naar de rechtbank. Het recht om van budgetbeheerder te wijzigen heb je, maar aangezien je nu zo vlak voor de WSNP zit zou ik nog heel even wachten, anders moet je weer wachten ivm dossieroverdracht van de ene naar de andere bewindvoerder. Als je in de WSNP zit en onder budgetbeheer moet bllijven, of wilt blijven kun je ook wisselen.
Het is erg belangrijk idd om een goede verstandhouding te hebben met je bewindvoerder, maar dit moet niet ten kosten gaan van jezelf. Als deze zijn werk slecht doet heb je gewoon het recht om te wisselen. Je onderschikken omdat dit je bewindvoerder is en deze zogezegd de 'macht' heeft vind ik onjuist. Het blijft nog altijd jouw leven en je hebt het recht op goede hulpverlening.

Gr

2
Media, Pers en vragen aan het Forumbeheer / Re: voedselbank
« on: February 15, 2016, 02:37:09 PM »
Hoi burningspirit,

ik ben het er ook helemaal mee eens. Veel dingen lijken niet wat ze zijn. Het is niet zo dat ik zoals ik al eerder zei de voedselbank omlaag wil halen. Ik was er ook gewoon benieuwd naar. Maar tot dusver is het allemaal nogal overdreven wat ik tegen kom. Op een persoon na die er duidelijk erg mee zit. Ik hoop iig dat ik die persoon kan helpen en overtuigen dat ze toch haar klachten uitspreekt. De grote angst dat ze geen pakket meer krijgt lijkt me ook ver gezocht en mocht dit daadwerkelijk gebeuren dan lijkt me juist meer aantoonbaar voor haar, dat deze voedselbank schijnbaar niet zo keurig te werk gaat. In ieder geval ben ik ervan overtuigd dat het ook voor haar wel goed komt.
Tot dusver niet veel bijzonders tegen gekomen dus.

3
Media, Pers en vragen aan het Forumbeheer / Re: voedselbank
« on: February 13, 2016, 10:30:43 AM »
Ik lees ook van meer dat ze met dikke auto's aankomen, maar ook hier heb ik zelf geen ervaring mee. De meeste komen met de fiets bij de voedselbank waar ik kom, als ze met de auto zijn dan rijden ze met een ander mee, of zijn het mensen die slecht ter been zijn. Zo heb je overal je vooroordelen uiteraard.
Maar ook als het allemaal maar wat opgeblazen gedoe blijkt te zijn rond deze klachten dan wil ik daar graag aandacht aan besteden.

Natuurlijk besteden veel mensen hun geld soms niet zo handig. Maar wie ben ik om te oordelen.

Bij onze voedselbank is ook geregeld iets over de datum, maar nog prima te eten. Er hangt ook een mooi overzicht van de voedsel en warenautoriteit bij mijn voedselbank, waar je op kunt zien welke producten je wel en welke je niet over datum kan eten. Zo kun je het zelf ook nog altijd controleren.

We wachten het af. Mocht ik verder zijn gekomen dan horen jullie het wel.

4
Media, Pers en vragen aan het Forumbeheer / Re: voedselbank
« on: February 12, 2016, 10:21:49 PM »
Ik was inderdaad al bekend ja met deze groep. Ik heb hun ook gevraagd naar het gesprek dat ze hadden met voedselbank NL, volgens hun, maar tot op heden geen reactie. Ook daar zag ik alleen dingen als het over de datum zijn. Deze klachten neem ik niet serieus. Ik zit zelf bij de voedselbank en ook ik krijg producten over datum die nog prima te gebruiken zijn.
Echter heb ik persoonlijk heel andere klachten binnen gekregen van een serieuzere aard. Dit is vooral in een regio welke ik niet ga benoemen, omdat ik niemand wil bevooroordelen.
Bij mijn voedselbank is alles prima geregeld klachten worden serieus genomen en alles is bespreekbaar.
Zoals daar het verhaal is wordt er gedreigd dat je bij klachten van de lijst af wordt gehaald, als je een product wilt ruilen ivm allergie wordt je van de lijst gehaald. Ook zouden deze mensen zeer onvriendelijk zijn en iedereen veroordelen. Bijvoorbeeld als je rookt krijg je geen pakket meer, maar vervolgens gaan de vrijwilligers wel zelf buiten roken.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

5
Media, Pers en vragen aan het Forumbeheer / voedselbank
« on: February 12, 2016, 03:02:55 PM »
Hoi,

via mijn blog krijg ik veel klachten binnen over de voedselbank. Ik zou hier graag wat meer onderzoek naar willen doen en vroeg me af of het goed is als ik hier een topic over open? Het is niet mijn bedoeling om de voedselbank af te kraken, ik maak er zelf gebruik van en ben zelf zeer tevreden. Ik ben ook niet op zoek naar mensen die klagen over producten over datum. Zelf krijg ik deze ook en vaak zijn ze nog prima te eten. Het gaat dan daadwerkelijk naar het krijgen van producten die systematisch beschimmeld zijn, het zelf meenemen van producten en het niet serieus nemen van klachten die ingediend worden. Aangezien dit geen forum is over de voedselbank vraag ik het eerst, maar ik denk dat er wel veel klanten van de voedselbank op dit forum aanwezig zijn. Aangezien ik zelf wel zo tevreden ben, vindt ik het des te schrijnender dat anderen minder geluk hebben. Graag zou ik iets voor deze mensen doen. Maar dat kan alleen als er meerdere klachten zijn, die ook gegrond zijn.
Gr

6
Mijn Verhaal / Re: Schulden? Eigen schuld!
« on: January 22, 2016, 05:23:46 PM »
Het artikel van xdewit is idd een goed artikel. Ik heb dit onderzoek van Eldar Shafir dan ook op mijn website aandacht gegeven.
Natuurlijk wilt iedereen zijn vrijheid. Het ergste vind ik zelf ook juist het feit dat je geen vrijheid meer hebt. Afhankelijk bent van andere mensen. De beslissing van iemand anders kan het humeur van jouw dag bepalen.
In principe is zijn insteek juist om mensen onafhankelijk te maken, maar dan met een beetje hulp. Dus niet een heel formulier voor iemand gaan invullen, maar met diegene gaan zitten om samen een formulier in te vullen. Zo leert diegene er zelf van en neemt diegene de tijd ervoor. Als je de beslissing aan diegene zelf over laat beland het in de la in de kast om uiteindelijk een keer in de prullenbak te belanden.
Juist doordat je hoofd zo vol is, herken je je kansen niet meer. Je bent teveel bezig met overleven. Op die manier zie je de mogelijkheden niet meer ook al liggen ze recht voor je neus.
Ik denk dat iedereen wel kan beamen dat hij/zij in het traject naar de schuldhulpverlening oid kansen heeft laten liggen of mogelijkheden aan de kans heeft geschoven, omdat je hoofd er gewoon niet naar stond.
Ik kan iig wel zeggen dat dat voor mij het geval is.

7
Mijn Verhaal / Re: Schulden? Eigen schuld!
« on: January 22, 2016, 05:14:33 PM »
Ik had eigenlijk de hoop dat dit programma meer de diepte in zou gaan, wat betreft de psychische aanslag van schulden. Alleen in de derde aflevering werd hier meer op ingegaan met het gezin uit Twente.
Het is voor mij ook onvoorstelbaar dat Erik en Tim zo vol van zichzelf zijn en daadwerkelijk denken dat ze de wijsheid in pacht hebben. Ik heb me hier eerst heel erg op geërgerd. Toen ik er verder over ging nadenken hoe mensen zo kunnen doen denken besefte ik me dat ze waarschijnlijk gewoon gezegend zijn met een gelukkig leven. Dat ze nog nooit met zulke problemen geconfronteerd zijn en hun ouders waarschijnlijk ook niet.
Des te meer hoop ik dat ze ook nooit met armoede of schulden problematiek te maken krijgen. Ik acht de kans vrij klein dat ze bestand zijn tegen de stress. Dit getuigd Tim al door te gaan zaniken als hij geen ontbijt heeft gehad en een paar dagen slecht gegeten heeft. Stel je voor dat hij eens echt zou meemaken hoe het is om dagen, weken of maanden weinig te eten.
Erik en Tim hebben het voorrecht om nog nooit mee te hebben hoeven maken dat niet alle keuzes aan jou zijn. Tot dusver hebben ze schijnbaar altijd hun leven in eigen hand gehad, maar zodra er een ding fout gaat heb je dat niet meer.

Ik heb dit programma idd gevolgd, armoede en schulden interesseert me uiteraard veel, doordat ik hier zelf ook zo bekend mee ben. Op twitter heb ik me dan ook uitvoerig gemengd in de discussies over dit programma. Helaas is het alweer afgelopen. Als het programma voor langere tijd was gemaakt was er waarschijnlijk ook meer plek geweest om dieper in te gaan op de persoonlijke situaties. Het voordeel is wel dat de discussie hierover weer is gestart, laten we hopen dat er dan ook eindelijk eens een keer iets mee gedaan wordt.

8
Mijn Verhaal / Re: Schulden? Eigen schuld!
« on: January 21, 2016, 08:37:48 PM »
Die zielige hoog-opgeleide die zogenaamd haar best doet, probeert er het beste van te maken. Vind het vrij hypocriet om eerst te zeggen dat het programma de vooroordelen bevestig en vervolgens zelf zo'n uitspraak doet. Verder vind ik het programma ook tegen vallen. Ze maken te weinig gebruik van de kans om eens te laten zien wat nou echt het effect is van schulden en armoede op de je gevoel van mens zijn. Die paar dagen die ze in een huis leven zonder gas en licht is ook een lachertje want over een paar dagen zitten ze weer warm en droog.
De derde aflevering was een grote vooruitgang met het gezin die de kip slachtte. Hier werd voor het eerst wat meer ingegaan op wat schulden met je doen en dat het niet altijd ligt aan het vooroordeel dat mensen niet willen werken.
Overigens zijn de deelnemers Marij en Rob ook niet zo blij met de show. De derde uitzending beviel ze beter,maar volgens hun zijn er veel goede stukken uitgeknipt die een realistisch beeld gaven over armoede en schulden.
En die Erik, tjongejonge moet ik daar nog woorden aan vuil maken, liever niet, maar hij stoort me erg, en dan zeg ik het zo aardig mogelijk.

9
Mijn Verhaal / Re: help ik weet het niet meer
« on: January 17, 2016, 10:55:02 PM »
Hoi silly,

wat een drama waar jullie in zitten. Ik heb zelf geen enkele ervaring met koophuizen dus ik kan hier vrij weinig over zeggen. Je zegt dat jullie zo niet rondkomen, dekt de huurprijs voor de flat de kosten voor de hypotheek ed niet dan? Is het niet mogelijk om de flat te koop te zetten terwijl je deze verhuurd en in het contract te zetten dat de huurders het pand moeten verlaten als deze verkocht is? Het kan zijn dat ik hier onzin praat, zoals gezegd ik heb hier geen ervaring mee. Maar ik probeer een beetje mee te denken.
Ik denk niet dat WSNP hierop van toepassing zal zijn, de flat wordt dan zeker voor de laagste prijs verkocht. En het risico is ook dat de woning verkocht moet worden, afhankelijk van de kosten hiervan.

Gr

10
Media, Pers en vragen aan het Forumbeheer / advertentie
« on: January 16, 2016, 09:28:11 PM »
Aan de zijkant van jullie site kwam een zeer 'interessante' advertentie voorbij van een kredietverstrekker waar je geld kon lenen.
Vind dit nogal merkwaardig bij een forum dat over schulden gaat. Misschien niet zo handig?

Pages: 1 2 »

Recente Berichten

Re: LoanRider by sacredfour
Today at 09:35:20 PM

Re: Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Today at 05:59:40 PM

Re: LoanRider by marco
Today at 05:55:37 PM

Wij wensen Mat91 welkom op ons forum!! by admin
Today at 05:44:31 PM

Re: LoanRider by sacredfour
Today at 03:25:26 PM

Re: Warm by Sander
Today at 08:10:49 AM

maner is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:00:51 AM

Re: Warm by Meelezertje
Yesterday at 11:21:30 PM

Re: Warm by Marjan12
Yesterday at 11:07:02 PM

Warm by Joost
Yesterday at 09:29:39 PM

Frantic is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:21 AM

Wendy74 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:21 AM

Re: leefgeld schulden stand by flits
July 15, 2018, 10:33:16 AM

Dasolar is jarig vandaag!!! by admin
July 15, 2018, 01:01:01 AM

LilianC is jarig vandaag!!! by admin
July 15, 2018, 01:01:01 AM

zzp-er-gouda is jarig vandaag!!! by admin
July 14, 2018, 01:01:26 AM

MargaretAnderson is jarig vandaag!!! by admin
July 14, 2018, 01:01:26 AM

Re: Van de schulden af zonder schuldhulpverlening by chapter
July 13, 2018, 03:47:56 PM

Re: Betalingsregeling Belastingdienst na aankondiging loonbeslag by chapter
July 13, 2018, 03:40:24 PM

Re: Van de schulden af zonder schuldhulpverlening by Geengeld
July 13, 2018, 10:27:29 AM

Recent Members ezBlock

Mat91
Elloopy
Erikvanderwiel
matso1
Gerard1963
Pro1980
mnartinhuiberts
Sonja1965
Blut85
mart
Powered by EzPortal