+- +-

Recent Topics

Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by jan
Yesterday at 11:21:04 PM

Betalingsregeling Belastingdienst na aankondiging loonbeslag by chapter
Yesterday at 07:14:23 PM

De ACM waarschuwt voor incassobureau Pay Care by redactie
Yesterday at 05:27:48 PM

LoanRider by NietEenVanJullie
Yesterday at 11:17:59 AM

Dre2 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 6131
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 9026
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 11869
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 10653
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 10552
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 8383
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 13282
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 9513
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ollie bollie

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »
91
Leningen en Kredieten / Re: Help!
« on: February 16, 2016, 11:59:03 PM »
Er is een vonnis geweest, gewoon, dat betekent helaas een verjaringstermijn van 20 jaar.  :(

@ Studente

1. Als de schuld is overgekocht, hebben ze een akte van cessie nodig. Vraag eerst of ze die in bezit hebben aan Van Lith.

2. Heb je werk, stufie of een uitkering? Kijk dan even hoe hoog je inkomen is en of jouw inkomen onder de beslagvrije voet valt. https://www.kbvg.nl/beslagvrijevoet

3. Wel even je inkomsten en uitgaven opsturen, anders zijn ze gemachtigd om de helft van de beslagvrije voet aan te houden.

4. Vraag hoe ze aan de 1600 euro komen. Bewijs van contract, welke rentevoet en welke kosten voeren ze op?

Eerst maar eens deze 4 puntjes doen, dan even verder kijken.

Succes! :)

92
Leningen en Kredieten / Cjib boetes en gijzeling
« on: February 16, 2016, 01:06:12 PM »
Ik kan het topic niet meer terug vinden van iemand met een vraag hierover. Ik zou hier nog op terug komen en bij deze heb ik wat meer informatie voor diegene.

Wanneer je gegijzeld dreigt te worden voor openstaande boetes en je zit met je inkomen onder de beslagvrije voet, is het mogelijk om via de rechter uitstel van betaling of een betalingsregeling te verkrijgen. Ook heb je recht op rechtsbijstand, wanneer dit zich voor doet, via het juridisch loket.

De Rechter maakt ingeval van betalingsonmacht in de meeste gevallen afspraken over een betalingsregeling. Dat is een goede zaak, omdat op deze manier de ‘wanbetaler’ van openstaande boetes alsnog via de Rechter de mogelijkheid krijgt de openstaande boetes wél in termijnen te betalen. Overigens, wanneer iemand een inkomen heeft beneden de beslagvrije voet, zal betaling tot een later moment uitgesteld moeten worden, wanneer de financiële situatie zo is veranderd dat een afbetaling wel mogelijk is. Iedereen heeft immers recht op het vrij te besteden minimum inkomen, om niet verder in de problemen te komen!

Staat pleegt onrechtmatige handeling

Wanneer aantoonbaar is dat er sprake is betalingsonmacht maar u zit op dit moment in de cel, is er toch nog een mogelijkheid. U kunt een kort geding tegen de Staat laten aanspannen wegens een onrechtmatige handeling. Volgens de Wet Mulder moet namelijk aantoonbaar zijn dat er sprake is van betalingsonwil. De Officier van Justitie had via informatie van onder andere de deurwaarder moeten aantonen dat er wel geld is, maar dat er stelselmatig geweigerd wordt het bedrag te betalen.  Dit is dus goed nieuws voor iedereen die ondanks hun betalingsonmacht op dit moment in de cel zit, of bang is dat de politie binnenkort langs komt om te gijzelen. Helemaal omdat een kort geding in dit geval wel wordt vergoed!

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.

Succes! :)

93
Mijn Verhaal / Re: vraagje over ICS
« on: February 16, 2016, 12:37:07 PM »
Vergeet ook niet je facebookprofiel op "alleen te zien voor vrienden" te zetten. Hier halen ze ook veel informatie vandaan, zoals waar je werkt, je emailadres en je telefoonnummer. Alleen de deurwaarder mag bij de gemeente je gba gegevens opvragen, een incassobureau mag dit dus niet. Je werkgever hoeft ook niet mee te werken aan vragen van het incassobureau, alleen bij een deurwaarder zijn ze verplicht mee te werken met een loonbeslag (en ook dan alleen wanneer er een executoriale titel is).

94
Mijn Verhaal / Re: Mijn verhaal - Een nieuw begin!?
« on: February 15, 2016, 12:57:52 PM »
@ Hoopvol

Als er een tijdje niets wordt gepost, is het vrij logisch dat er geen tips of antwoorden worden geplaatst. Het komt vaak voor dat een poster een tijdje hier bezig is en dan zijn weg gevonden heeft. De interesse verwatert dan en reageren op een post van een aantal maanden terug lijkt dan ook nutteloos.

Gelukkig staan hier veel verhalen, vragen en antwoorden, waar je je voordeel mee kan doen. Vandaar de vele lezers. Misschien dat dat wat negatief op jou over komt, mijn ervaringen hier zijn echter anders. Ik ben er van overtuigd, wanneer je hier een vraag stelt, dat je snel antwoord en tips krijgt. :)

@Stille stormen

De regels in mijn stad voor het hebben van een auto in de schuldsanering zijn iets anders. Tot 10 km --> op de fiets, 10-15 km --> scooter en verder dan 15 km --> een auto. Maar alleen als je werk niet of slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Wat betreft boetes van het cjib. Na een uitzending van de rijdende rechter, zijn de regels wat soepeler geworden, geloof ik. Moet ik nog even uitzoeken, maar daar kom ik later nog even op terug. Moet zo meteen weer loonslaaf gaan spelen namelijk. ;)

95
Dan houden ze dus een veeeeeeel te hoge rentevoet aan....

96
Betalingsproblemen / Re: Ferratum lening aangegaan!
« on: February 12, 2016, 10:14:08 PM »
Ja, u kunt het minikrediet altijd eerder aflossen voordat de looptijd is verstreken. U dient wel het gehele overeengekomen bedrag te voldoen. U kunt de betaling snel en eenvoudig voldoen via de iDeal link in uw factuur.

97
Voorbeeld brieven aan Incasso bureau`s / Re: de incassobrief
« on: February 12, 2016, 01:53:57 PM »
Wanneer ze bonnetjes heeft of bankafschriften die aan tonen dat zij er voor betaald heeft, is het makkelijk. Dat is al voldoende. Het gaat ook om de duurdere spullen, zoals een mooie flatscreen, auto, caravan of dergelijke spullen. Goedkopere spullen zullen bij verkoop niet genoeg opbrengen om de kosten te dekken van de deurwaarder en daardoor heeft het ook geen zin om die per veiling te gaan verkopen.

Wanneer ze het eigendom van duurdere spullen niet aan kan tonen door middel van bankafschriften of bonnetjes, dan kan je dat laten registreren bij een notaris. Daar zijn echter wel kosten aan verbonden.

Ik denk echter dat het niet zover hoeft te komen. Wanneer je jouw verhaal bij de deurwaarder uit legt, zal deze ook wel inzien dat er niks te halen valt en dat ook doorgeven aan de schuldeiser. Zeg daarbij dat je bezig bent om de situatie te verbeteren en dat je hem op de hoogte zal houden, wanneer je werk gevonden hebt en wel met een betalingsregeling kan starten.


98
Voorbeeld brieven aan Incasso bureau`s / Re: de incassobrief
« on: February 11, 2016, 05:57:25 PM »
De vraag is of de deurwaarder het ook kan aantonen.... ;)

99
Voorbeeld brieven aan Incasso bureau`s / Re: de incassobrief
« on: February 11, 2016, 03:08:43 PM »
Kijk eens aan, dat zijn een hoop kopzorgen minder! :)

Als je schulden van voor 1994 zijn, dan zullen de meeste wel verjaard zijn. Alleen degenen waar een rechterlijke uitspraak ligt én die niet gestuit zijn, zullen nog opeisbaar zijn.

Incassobureaus die aankomen met opgekochte schulden van meer dan 20 jaar terug kan je eenvoudigweg de incassobrief van sacredfour sturen. Na verloop van tijd zullen die steeds minder en minder aan de deur komen, aangezien ze geen poot hebben om op te staan.

Deurwaarders die met een vordering komen, waar een rechter zich over uitgesproken heeft, eerst vragen om bewijs van stuiting. Wanneer ze dat aan kunnen tonen pas gaan praten over een oplossing.

Heeft je vriendin een inkomen lager of ter hoogte van het sociaal minimum? Dan heb je waarschijnlijk recht op een aantal toeslagen of een aanvulling voor jullie samen tot het sociale minimum. Ik zit zelf hoger dan het sociale minimum met mijn loon, dus ik denk dat anderen hier je beter kunnen informeren over toeslagen waar je eventueel recht op hebt.

Heeft je vriendin wel een hoger inkomen, dan kan jij teruggave  loonheffingskorting aanvragen, aangezien jij geen of weinig inkomen hebt. Toch een leuk extraatje per maand, kwam ikzelf ook sinds kort achter. http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/inkomstenbelasting/heffingskortingen_boxen_tarieven/heffingskortingen/algemene_heffingskorting/algemene_heffingskorting

Het beste is om jouw vriendin even te laten registreren dat alle bezittingen in huis van haar zijn. Wanneer er dan nog een deurwaarder aan de deur komt, die rechtmatig beslag kan leggen, dan is er niks om beslag op te leggen. Je hebt immers geen loon, uitkering of bezittingen. Je kan dus gewoon de deur open doen en het verhaal uitleggen, er zal je niets gebeuren.

Heb je enig idee hoe hoog de schuldenlast is? En dan heb ik het over de schulden die opeisbaar zijn en niet die van incassobureaus, die denken nog even een oude schuld onterecht te kunnen innen. ;)

100
Voorbeeld brieven aan Incasso bureau`s / Re: de incassobrief
« on: February 11, 2016, 01:00:19 PM »
Mag ik er van uit gaan dat je nu bij andere mensen in woont en bij het leger des heils ingeschreven staat? Je huidige medebewoners zullen dan geen post zien van incassobureaus en al zou je post krijgen van incassobureaus, hoef je daar niet van te schrikken. Een incassobureau kan niet veel namelijk. Elke Jan Doedel met de korte achternaam kan namelijk een incassobureau hebben. Een hoop dreigen, maar meestal is het gebakken lucht.

Pas wanneer er een gerechtsdeurwaarder achter zit, kan het vervelend worden. Die kan namelijk wel beslag leggen, mits ze een gerechtelijke uitspraak of een executoriale titel in handen hebben. Maar die zal jouw situatie snel doorgronden en concluderen dat er niks te halen valt. En ook hij moet zich aan de beslagvrije voet houden... ;)

Heb je werk of een uitkering? Wanneer je bij het leger des heils ingeschreven staat, ga ik er van uit dat je een "daklozenuitkering" hebt.  Mocht je met een beetje hulp van de gemeente het voor elkaar krijgen om een kamer te huren, waar je je in kan schrijven, dan is dat al een flinke stap in de goede richting. Je krijgt namelijk meer uitkering, hebt recht op bepaalde toeslagen en je hebt een inschrijfadres. Vanuit die situatie kan je dan gaan werken aan het oplossen van je schuldenprobleem. :)

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »

Recente Berichten

Re: Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by jan
Yesterday at 11:21:04 PM

Re: Betalingsregeling Belastingdienst na aankondiging loonbeslag by chapter
Yesterday at 07:14:23 PM

Re: Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Yesterday at 05:46:54 PM

De ACM waarschuwt voor incassobureau Pay Care by redactie
Yesterday at 05:27:48 PM

Re: Betalingsregeling Belastingdienst na aankondiging loonbeslag by utrecht91
Yesterday at 05:09:01 PM

Re: LoanRider by NietEenVanJullie
Yesterday at 11:17:59 AM

Dre2 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

ToranKusuu is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

pattyoss is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

MemyselfandI is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

Jan313 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

Strijder is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

Debster is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

Ladydondersteen is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

WSNP is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

assie is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

MamvanDrie is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

broervan is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

ansju67 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

Samen74 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:20 AM

Recent Members ezBlock

Mat91
Elloopy
Erikvanderwiel
matso1
Gerard1963
Pro1980
mnartinhuiberts
Sonja1965
Blut85
mart
Powered by EzPortal