+- +-

Recent Topics

Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Today at 05:59:40 PM

LoanRider by marco
Today at 05:55:37 PM

Wij wensen Mat91 welkom op ons forum!! by admin
Today at 05:44:31 PM

Warm by Sander
Today at 08:10:49 AM

maner is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:00:51 AM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 6100
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 8994
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 11837
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 10621
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 10518
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 8356
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 13250
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 9487
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ollie bollie

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »
181
Leningen en Kredieten / Re: Wat is nu precies mijn beslagvrije voet?
« on: January 24, 2016, 12:28:57 PM »
Hi Jiske,

Over het het tijdsbestek voor het opheffen van het loonbeslag kan ik niet meepraten. Daarvan weet ik niet uit eigen ervaring hoe lang het duurt. Van het opheffen van van de verhoogde zorgverzekering echter wel. Dat was bij mij binnen een week geregeld.

Het lijkt me echter, dat wanneer je met het verschuldigde bedrag naar de deurwaarder toe stapt, dat die het loonbeslag direct kunnen opheffen, wanneer de volledige schuld is voldaan.


182
Bespaar en Budget Tips / Besparen op de auto
« on: January 24, 2016, 12:20:44 PM »
Voor sommige van ons zal bezit van een auto niet in het budget passen of gewoonweg niet toegestaan zijn door de bewindvoerder. Voor diegenen die wel de mogelijkheid hebben, volgen hier een aantal bespaartips.

Zelf rijd ik al een aantal jaren in een auto met een aanschafwaarde tussen de 400 en 1000 euro. Door de lage aanschafwaarde, hoef ik bijna niks af te schrijven op de waarde van de auto.Een nieuwe auto die je koopt bij de garage, zal al snel duizenden euro's in waarde zakken, wanneer je er de deur van de garage mee uit rijdt. Een tweedehands auto in mijn prijsklasse zal daar echter weinig last van hebben.(En de meesten van ons zullen eenvoudigweg niet het geld hebben om een nieuwe auto aan te schaffen.)

Doordat ik in goedkope auto's rijd, ben ik er in geslaagd om de kosten vrij laag te houden. Van belang is echter wel om een auto uit te zoeken, die in goede staat van onderhoud verkeert. Let daarbij vooral op het aantal vorige eigenaars en hoe lang de vorige bezitter de auto in bezit heeft gehad. Mijn huidige auto bijvoorbeeld, heb ik gekocht via marktplaats van een ouder echtpaar (75 jaar oud ongeveer en dan heb ik het over het echtpaar, niet over de auto...).

Via de rdw kan je door het kenteken in te voeren zien hoeveel eigenaars de auto heeft gehad en hoelang de auto in het bezit was van de vorige eigenaar. Bij mijn opel corsa diesel uit 2000 waren dat 4 eigenaars en heeft het echtpaar als laatste de auto 7 jaar in bezit gehad. Zij konden mij ook alle rekeningen voor het onderhoud laten zien in de afgelopen 7 jaar.

Een ouder echtpaar rijdt over het algemeen veel voorzichtiger dan een jonge gast die net zijn rijbewijs heeft, waardoor de staat van de auto een stuk beter zal zijn. Zeker wanneer de auto al jarenlang in het bezit is van de vorige eigenaar, alle rekeningen voorhanden zijn, kan je er wel vanuit gaan dat de auto goed onderhouden is.

Wel eerst even kijken welke brandstofsoort bij jouw kilometrage past. Veel kilometers? Diesel of gas. Weinig kilometers? Benzine. Reken even uit wat de auto kost aan de hand van de jaarlijkse belasting, verzekering, het verbruik en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Belangrijk bij het moment van aanschaf:
Nieuwe apk? Wanneer de apk tegen de datum aanzit, kan je tegen onverwacht hoge kosten aan lopen. Het is slechts een verplichte keuring met betrekking tot veiligheid, maar kan je hoge kosten opleveren, wanneer er iets niet in orde is. Een apkkeuring is slechts een moment opname, dus denk niet dat je een jaar zeker bent over de veiligheid van van je auto bent. Altijd opletten dus.

Distributieriem recent vervangen? Deze stuurt je motor aan en wanneer deze aan vervanging toe is, kan die bij het kapot springen enorm veel schade opleveren. Altijd even checken of er een rekening aanwezig is, die bewijst dat hij recentelijk vervangen is. Vervanging kost je honderden euro's en dat willen we niet hebben natuurlijk.

Deksel van de olie. Zit er een witte aanslag op, dan betekent dat de koppakking aan vervanging toe is. Er komt dan namelijk koelvloeistof in het oliesysteem terecht en dat is funest voor de motor. Witte aanslag kan ook voor komen door alleen korte stukjes te rijden, maar toch is uiterste voorzichtigheid geboden. Ikzelf zie in ieder geval af van aankoop, aangezien koppakking vervangen een dure grap is.

Deksel waterreservoir (voor de koeling, niet voor de ruitenwisservloeistof). Zit er olie in het water? Niet kopen, ook dit duidt op een lekke koppakking, net zoals witte rook uit de uitlaat.

Zijn de koppelingsplaten recentelijk vervangen? Laat de vorige eigenaar dat aantonen met een rekening. Ook dit is een dure grap, wanneer die vervangen moeten worden. Er komen namelijk veel arbeidskosten bij kijken.

Heeft de auto zijn periodieke beurten gehad? Aantoonbaar met rekeningen. Een goed onderhouden auto heeft minder last van slijtage en gaat daarom langer mee. Onderhoud kan je zelf doen en scheelt een bom duiten. Op internet kan je zien hoe je zelf bijvoorbeeld olie kan vervangen, filters kan vervangen, remvloeistof kan vervangen enz enz. Het meeste is niet moeilijk om te doen en zal je dan een hoop geld schelen.

Homokineten. Wanneer deze aan vervanging toe zijn, is dat hoorbaar bij scherp sturende bewegingen tijdens een proefrit. Ook een duur grapje en laat de auto maar staan als je knakkende geluiden hoort tijdens het sturen.

Onderdelen vervangen. Let erop dat er veel van jouw soort auto zijn verkocht in de loop der jaren. Het vinden van onderdelen zal een stuk goedkoper en makkelijker zijn, wanneer er onverhoopt toch iets stuk gaat en vervangen moet worden.

Wanneer ik iets moet vervangen, kijk ikzelf altijd op www.onderdelenlijn.nl . Kan ik het zelf vervangen, doe ik het zelf. Is het te moeilijk, koop ik het onderdeel via de website en ga met mijn auto naar de garage om het daar te laten vervangen. Je bespaart dan op de winst die een garage rekent voor een onderdeel en betaalt alleen arbeidsuren.

Het is dus mogelijk om een deugdelijke auto voor weinig geld te kopen, waar je nog jarenlang in kan rijden. Wanneer je merkt dat er dure investeringen gedaan moeten worden, die de auto niet meer waard is, verkoop hem dan. Er zijn altijd mensen die een auto zoeken voor een korte periode. Die mensen zijn ook geneigd om je een prijs te betalen, die dicht tegen de aanschafwaarde aanliggen. Je hebt dan bijna geen verlies op de aanschafwaarde van je auto.

Zodoende rijd ik nu al jaren in goedkope auto's, zonder al teveel hoge kosten. Mocht een reparatie veel te duur worden, krijg je bij de sloop altijd nog wel 100 tot 150 euro terug. Dus als ik dan moet kiezen tussen een reparatie van, zeg 600 euro, of een andere auto, dan verkoop ik hem aan de sloop en zoek een andere auto voor dat bedrag. Daarom probeer ik altijd een buffertje achter de hand te hebben, zodat ik een reparatie of een andere auto kan kopen.

Het is even zoeken op marktplaats of andere sites, maar het loont zeker. Er zullen gegarandeerd veel wrakken tussen zitten, maar die kan je er tussenuit filteren. Wordt niet verliefd op een auto (spreek uit ervaring), maar let op het verbruik. Dat zal namelijk je variabele kosten grotendeels bepalen. Om even een voorbeeld te noemen: ik heb in het verleden al een mooie passat op de kop getikt voor 750 euro, keurig onderhouden en zag er prachtig uit, maar het verbruik was dermate hoog dat ik de auto binnen 2 weken na aanschaf weer verkocht heb. Overigens voor 300 euro meer dan ik er voor betaald heb en zodoende had ik dus een leuk bedrag over voor een andere auto én een buffertje. :)


183
Wanneer je een auto hebt, ga ik er van uit dat die sowieso goed onderhouden is met betrekking tot veiligheid. Ik ben gelukkig in staat om zelf het onderhoud van mijn auto te doen en remvloeistof vervangen is ook zo gebeurd. Doe ik om de 2 jaar overigens en kost iets van een tientje voor remvloeistof.

En ook ik raad het af om zo'n reis te maken zonder anwb met europadekking en vervangend vervoer. Maar wanneer je wel de mogelijkheid hebt, zijn dit natuurlijk leuke en goedkope tripjes, zeker als je het vergelijkt met de reguliere vakanties.

Autorijden hoeft niet veel te kosten, als je maar weet waar je op moet letten. Maar dat is misschien een idee voor een ander topic.

184
Leningen en Kredieten / Re: Wat is nu precies mijn beslagvrije voet?
« on: January 24, 2016, 09:13:48 AM »
@ Samsung

Ik schrik van de kosten bij de tweede schuld van 392,60. Mag ik aannemen dat die 1113,70 euro gerechtskosten zijn? Wanneer dit alleen incassokosten zouden zijn, is dat absurd hoog.

Ik ga er even van uit, dat dit uw totale schuldenlast nog is:  237,75
                                                                                                 41,57
                                                                                                 58,16 +
                                                                                                -----------
                                                                                                337,48 euro resterend

U lost 86,05 euro per maand af via het loonbeslag. Dit betekent dat u er over 4 maanden vanaf bent. In die 4 maanden betaalt u echter nog 4 x de boete voor het College van Zorgverzekeringen. Zeg maar zo'n 200 euro extra dus.

Ik neem aan dat op de Wajong van uw zoon geen beslag ligt. Is het mogelijk om deze maand dan 337,48 van uw zoon te lenen? Daarmee zal de schuld dan in 1 x betaald kunnen worden en bent u van het loonbeslag en het College voor zorgverzekeringen af. U kunt uw zoon dan terugbetalen met het bedrag wat u normaal kwijt zou zijn aan loonbeslag en het bedrag wat nu naar de boete gaat voor uw zorgtoeslag. Dan bent u er in iets meer dan 2 maanden van af en is een gang naar de kredietbank niet nodig.

Is dit een oplossing? Het scheelt namelijk dik 200 euro aan boetes de komende maanden.

185
Ik heb het gedaan met een opel corsa uit 2000. Klein, beetje duur in de belasting, maar met het aantal kilometers dat ik per jaar rij is het goedkoper dan benzine. En anwb met vervangend vervoer natuurlijk. Het autootje heb ik tweedehands gekocht voor 600 euro en ik heb er al 30000 km mee gereden. Toen had ik nog wel een buffertje achter de hand, anders lijkt het me inderdaad niet rustgevend om op vakantie te gaan.

186
De plaatsen voor de Barcelonatrip waren binnen 2 dagen uitverkocht, dat ging echt supersnel. Dit jaar gaan we naar Italië. Daar blijven we dit jaar bij vrienden slapen, maar het had ook via couchsurfing gekund. Ik kan het iedereen aanbevelen. Wij hadden echt leuke medereizigers, maar daar kan je ook op selecteren.

187
Als je op benzine rijdt, moet je dus maar een paar tientjes bij leggen. Gewoon eten in de supermarkt gehaald, zoals ik thuis ook zou doen en onze gastheer heeft alle leuke (en betaalbare) plekjes laten zien in Barcelona. Dit werkt natuurlijk alleen als je plaatsen vrij hebt in de auto... ;)

188
Vorig jaar maart zijn mijn vriendin en ik naar Barcelona gereden. We hadden 2 zitplaatsen vrij, waarvoor we 95 euro per persoon kregen, enkele reis. Terugweg hetzelfde. Aan diesel was ik 150 euro kwijt, op en neer en aan tol ongeveer 200. Daar bij een gezellige gastheer verbleven in zijn logeerkamer en van de 30 euro die ik overhield heb ik een mooie fles whiskey gekocht voor onze gastheer. Was echt een topvakantie!

189
Ik heb hier 2 sites voor mensen die goedkoop op vakantie willen gaan en ook nog eens interessante mensen willen leren kennen.

Couchsurfing (banksurfen) is een site, waar mensen hun bank/bed gratis beschikbaar stellen aan vreemden. Je kan het zelf ook doen als je leuke mensen wilt ontmoeten. Echt bijna overal wonen wel mensen die er aan mee doen. https://www.couchsurfing.com/

Heb je geen auto om er te komen of zijn de reiskosten te duur? Dan is er blablacar! Rare naam, maar voor een paar tientjes zit je zo in Parijs bijvoorbeeld. Eten meenemen van thuis en je hebt een bijna gratis vakantie. Je kan natuurlijk ook je vrije stoelen aanbieden, zodat andere mensen mee delen in de kosten (wanneer je een auto bezit). https://www.blablacar.nl/

190
Leningen en Kredieten / Re: Wat is nu precies mijn beslagvrije voet?
« on: January 23, 2016, 06:36:23 PM »
Ik volg het even niet, sorry. Heb maar 6 uur geslapen de afgelopen 72 uur. Is het juist om aan te nemen dat er 1703,96 schuld was en dat er 392,67 betaald is?

Is de zorgverzekering uw enige schuld of zijn er meerdere schuldeisers?

Of zijn de drie bedragen schulden bij verschillende deurwaarders?

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »

Recente Berichten

Re: LoanRider by sacredfour
Today at 09:35:20 PM

Re: Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Today at 05:59:40 PM

Re: LoanRider by marco
Today at 05:55:37 PM

Wij wensen Mat91 welkom op ons forum!! by admin
Today at 05:44:31 PM

Re: LoanRider by sacredfour
Today at 03:25:26 PM

Re: Warm by Sander
Today at 08:10:49 AM

maner is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:00:51 AM

Re: Warm by Meelezertje
Yesterday at 11:21:30 PM

Re: Warm by Marjan12
Yesterday at 11:07:02 PM

Warm by Joost
Yesterday at 09:29:39 PM

Frantic is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:21 AM

Wendy74 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:21 AM

Re: leefgeld schulden stand by flits
July 15, 2018, 10:33:16 AM

Dasolar is jarig vandaag!!! by admin
July 15, 2018, 01:01:01 AM

LilianC is jarig vandaag!!! by admin
July 15, 2018, 01:01:01 AM

zzp-er-gouda is jarig vandaag!!! by admin
July 14, 2018, 01:01:26 AM

MargaretAnderson is jarig vandaag!!! by admin
July 14, 2018, 01:01:26 AM

Re: Van de schulden af zonder schuldhulpverlening by chapter
July 13, 2018, 03:47:56 PM

Re: Betalingsregeling Belastingdienst na aankondiging loonbeslag by chapter
July 13, 2018, 03:40:24 PM

Re: Van de schulden af zonder schuldhulpverlening by Geengeld
July 13, 2018, 10:27:29 AM

Recent Members ezBlock

Mat91
Elloopy
Erikvanderwiel
matso1
Gerard1963
Pro1980
mnartinhuiberts
Sonja1965
Blut85
mart
Powered by EzPortal