+- +-

Recent Topics

LoanRider by NietEenVanJullie
Today at 11:17:59 AM

Dre2 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

ToranKusuu is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

pattyoss is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

MemyselfandI is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 6124
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 9019
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 11862
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 10645
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 10545
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 8377
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 13276
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 9506
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ollie bollie

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »
151
Misschien is het handig om het gratis gesprek tijdens het inloopspreekuur van het juridisch loket aan te gaan. Het kost niets, maar het advies van het juridisch loket zal zeker een toegevoegde waarde hebben in het maken van een beslissing.

Ik heb zelf een andere zaak met vgz aan mijn broek gehad. Volledig buiten mijn schuld, maar ik moest toch bijna 3000 euro ophoesten. Toen was de keuze om gewoon te betalen of er vol tegen in te gaan met het risico om de zaak te verliezen. Ik heb toen gekozen voor het laatste, heb de zaak verloren, maar met mijn gemoedsrust is het nu beter gesteld. Die schuld is inmiddels afbetaald en ik ben blij dat ik er toen alles aan gedaan heb om mijn recht te halen, want nu vreet het niet meer aan mij. Ik heb dat hoofdstuk af kunnen sluiten met de wetenschap, dat het nu eenmaal zo moest zijn. De kosten die ik daarvoor gemaakt heb, zijn het zeker waard geweest om mijn innerlijke rust te behouden.

Dat is echter een persoonlijke afweging die ieder voor zichzelf moet maken en waar je je het beste in kan vinden. Ik kan me dan ook goed voorstellen, dat je geen trek hebt om die beerput open te trekken, maar stel jezelf de vraag, of het niet altijd aan je zal blijven knagen. Dat is geen financiële afweging, maar zeker iets dat je mee zal moeten nemen in je beslissing.

152
Wat een verschrikkelijk verhaal om mee te maken! Ik hoop dat je het snel af kan ronden, zodat je weer een zorgeloos leven kan gaan leiden. Het begin is in ieder geval gemaakt en hulde voor jou, dat je je er zo doorheen weet te slaan.

Er zijn een aantal opvallende feiten, die een gang naar de rechter rechtvaardigen. Het is nu zaak een overweging te maken op basis van die feiten en de voordelen tegen de nadelen af te wegen. Aan de hand daarvan kan je bepalen waar jij je het beste bij voelt.

1 De bank is nalatig geweest. Hoe kunnen zij een maximale roodstand laten overschrijden tot een gigantisch bedrag? Hier had al veel eerder opgetreden moeten worden en dat hebben ze niet gedaan. Dit alleen al lijkt mij een grond om naar de rechter te stappen.

2. De gigantisch hoge rente en de maandelijkse afbetalingen staan niet in verhouding met elkaar. Ook hier geldt weer, dat de bank nalatig is geweest. Ze creëren hier een situatie (zeker in het begin met 25 en 50 euro aflossing), waarin jij misschien wel decennialang zou moeten afbetalen, voordat je de schuld afbetaald zou hebben. Een schuld die is voortgevloeid uit hun nalatigheid.

3. Het incassobureau dat, naar alle waarschijnlijkheid, de verkeerde rentevoet heeft aangehouden. Ook zij zijn buiten hun boekje gegaan en hebben er niks aan gedaan om die uitzichtloze situatie een halt toe te roepen en te komen met een fatsoenlijke oplossing.

4. Het aanbod van de bank om een bedrag van 5000 euro te betalen tegen finale kwijting. Het lijkt mij een aanbod om een gang naar de rechter te voorkomen. Ik heb het idee, dat ze dit gedaan hebben, omdat je met te veel vragen komt. Als zoethoudertje wordt je dan dit bedrag aangeboden. Immers, via het loonbeslag krijgen ze hun geld toch wel, zolang jij niet naar de rechter stapt. Dus waarom ineens een kleine 3000 euro cadeau doen??

Wanneer je deze 4 punten in acht neemt, heb je alle reden voor een rechtzaak en ik denk dat je een hele goede kans van slagen hebt.

Ik ken je niet, maar ik heb het gevoel dat je twijfels hebt over het aangaan van een rechtzaak. Misschien wil je aan de ene kant het incassobureau niet tegen de schenen schoppen en ben je bang dat het wederom uit de klauwen gaat lopen? Of heb je liever dat het zo doorloopt en je er na een aantal jaar gewoon vanaf bent. Je weet nu immers wat je hebt en wanneer je er definitief van af bent. Misschien geeft dat een soort gevoel van zekerheid.

Aan de andere kant ben ik bang dat dit de rest van je leven aan je zal blijven "vreten", omdat het je een gevoel van onrechtvaardigheid geeft.

Dan heb je een aantal opties die het overleggen waard zijn.

1. De betalingen nu gewoon door laten lopen. Je weet waar je aan toe bent en je hebt een einddatum. Het zal, heb ik het vermoeden, echter wel aan je blijven vreten.

2. Een lening bij de kredietbank voor een afkoopsom van 5000 euro. Brengt wat papierwerk met zich mee, maar heeft een zeer goede kans van slagen. Het verkort de aflossingstijd, maar ook dit zal misschien aan je blijven knagen.

3. Mediation via het juridisch loket. Lage kosten maar een onzekere uitkomst. De bank zal misschien dwars gaan liggen, wanneer ze in de gaten hebben, dat je het niet op een rechtzaak aan wil laten komen.

4. Een rechtzaak via het juridisch loket. Ik weet niet wat je kwijt zal zijn aan eigen bijdrage, kan een aanzienlijk bedrag zijn, maar dat is afhankelijk van je inkomen. Dit brengt echter een onzekerheidsfactor mee, waar je nu tegen aan zit te hikken. Kan me goed voorstellen dat je daar nu niet op zit te wachten in jouw situatie. Het geeft je echter wel genoegdoening, dat je er alles aan hebt gedaan om dit onrecht op te lossen. Het lijkt me dan ook dat, ongeacht de uitkomst, dit niet meer gaat vreten aan je. Je hebt er tenslotte alles aangedaan om je recht te krijgen.

Ikzelf zou gaan voor een rechtzaak, maar dat is voor iedereen een persoonlijke afweging. Wanneer je de rechtzaak zou verliezen, kan je altijd nog overgaan tot de orde van de dag en gewoon de som afbetalen. Zoals je nu dus ook al doet, alleen heb je dan het verlies van de eigen bijdrage erbij. Maar wanneer je de kosten daarvan afweegt ten opzichte van het eventuele winnen van een rechtzaak, lijkt mij dat een aanvaardbaar risico.

Succes met het maken van een afweging en wat die ook zal zijn, ik heb respect voor hoe jij je zaken aan pakt. Ik hoop dat je snel tot een bevredigende oplossing komt en je verder kan met je leven.


153
Verzekeringen / Re: DAS rechtsbijstand
« on: January 28, 2016, 10:39:30 PM »
De recensies zijn niet echt lovend... Ben zelf overigens ook aan het kijken naar een rechtsbijstandverzekering. Ben wel benieuwd naar de ervaringen hier over rechtsbijstandsverzekeringen, want gezien de naam van dit forum, zullen er genoeg mensen zijn die er gebruik van hebben moeten maken.

http://www.ervaringen.nl/das-rechtsbijstand

154
Dit is al een lopende zaak. Dus wanneer je nu een rechtsbijstandverzekering afsluit, valt dit buiten de dekking. Misschien kan je bij het juridisch loket om mediation vragen? Dat is geloof 129 euro en wanneer je doorgestuurd wordt door het juridisch loket, kan daar geloof ik nog een korting vanaf. Aangezien er toenadering is gezocht door de rabobank, door middel van het aanbieden van een afkoopsom, is het misschien wel op te lossen met alleen mediation.

155
Ondernemerschap en schulden / Re: Voor mij een gek verhaal.
« on: January 28, 2016, 06:29:15 PM »
Ik vraag me af of ze wel beslag mogen leggen, wanneer je ouders onder de beslagvrije voet zitten....

156
Ondernemerschap en schulden / Re: Voor mij een gek verhaal.
« on: January 28, 2016, 04:57:33 PM »
Voordat ze overgaan tot bankbeslag, zal er toch echt wat van correspondentie aan vooraf zijn gegaan. Misschien niet naar jou toe, maar wel naar je moeder. Voor een beslag hebben ze een rechterlijke uitspraak nodig en/of een executoriale titel. Die is alleen te verkrijgen via een rechtzaak of het moet op basis van een hypotheekakte gaan. Wanneer je moeder de vordering betwist, kan je altijd die 70 euro onder protest betalen. Het beslag wordt dan opgeheven, maar je hebt nog steeds de optie open om de vordering aan te vechten.

157
Ondernemerschap en schulden / Re: Voor mij een gek verhaal.
« on: January 28, 2016, 03:29:37 PM »
Is het een V.O.F. , B.V. of een N.V.?

Bij de V.O.F. kan beslaglegging plaatsvinden op het vermogen van de onderneming. Bedrijfsauto’s, inventaris, voorraden, banktegoeden: beslag is gewoon mogelijk.

De andere vormen zijn een zelfstandige rechtspersoonlijkheid en daar mag het dus niet. Dan zou de onderneming zelf schulden moeten hebben en je zegt dat dat die er niet zijn.

Heeft de deurwaarder een executoriale titel? Die is namelijk nodig om een bankbeslag te kunnen doen.

158
Ik denk dat het verstandig is om juridisch advies te vragen bij het juridisch loket. Net zoals Gewoon en jijzelf heb ik het idee dat er iets helemaal niet klopt. En wanneer ze de verkeerde rentevoet hebben berekend over al die jaren, kan het misschien nog eens heel goed voor je uitpakken. Maar dat is nu nog allemaal giswerk.

Het eerste gesprek bij het juridisch loket is overigens gratis. Wanneer ook zij denken dat je een zaak hebt, kan je een advocaat toegewezen krijgen. Daarvoor is wel een eigen bijdrage nodig, maar die is naar draagkracht. Ik heb even een link bijgevoegd voor de eigen bijdrage, dan kan je direct zien of je in aanmerking komt.

http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen

Bellen naar het juridisch loket is echter vrij prijzig en je zit met lange wachttijden, inloopspreekuur is gratis

Succes!

159
Leningen en Kredieten / Re: Schuldsanering en eigen huis
« on: January 27, 2016, 01:02:25 PM »
Bekijk het van de zonnige kant. Misschien moeilijk op dit moment, maar wat kan je gebeuren? Voor jou zal de uitkomst hetzelfde zijn, of je nu niets, de helft of de volle 100 % van de restschuld op je dak krijgt. Na afloop heb je een schone lei en gelukkig was het net op tijd voor de schuldsanering.

Is het huis al verkocht en de restschuld bekend?

160
Misschien is het handig om hier eens mee naar het juridisch loket te stappen? Zeker vanwege de eventuele nalatigheid van de bank. Hier in mijn stad kan je bijvoorbeeld op woensdag gewoon tijdens het inloop spreekuur naar binnen lopen en dan kijken ze wat de mogelijkheden zijn en of je er een zaak van zou moeten maken.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »

Recente Berichten

Re: LoanRider by NietEenVanJullie
Today at 11:17:59 AM

Dre2 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

ToranKusuu is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

pattyoss is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

MemyselfandI is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Jan313 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Strijder is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Debster is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Ladydondersteen is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

WSNP is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

assie is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

MamvanDrie is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

broervan is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

ansju67 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Samen74 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

peter van Beek is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:19 AM

Re: Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Yesterday at 09:40:26 PM

Re: LoanRider by jan
Yesterday at 09:26:50 PM

Re: LoanRider by Verloren
Yesterday at 08:57:20 PM

Re: LoanRider by Verloren
Yesterday at 07:04:55 PM

Recent Members ezBlock

Mat91
Elloopy
Erikvanderwiel
matso1
Gerard1963
Pro1980
mnartinhuiberts
Sonja1965
Blut85
mart
Powered by EzPortal