+- +-

Recent Topics

piet is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:27 AM

zznes4891 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:27 AM

Kayiro is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:27 AM

Afspraken incassobureau by Incasso_deskundige
Yesterday at 10:59:23 PM

Uit het 'niets' een brief van deurwaarder by Incasso_deskundige
Yesterday at 10:56:57 PM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 5063
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 7952
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 10782
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 9598
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 9482
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 7350
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 12212
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 8618
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ollie bollie

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 »
11
Dank je nooitmeer. Dat kwam ik inderdaad ook tegen en dat er mogelijkheden zijn tegen een verhoogd rentepercentage in verband met risico.

Dat ik word gezien als een risicogeval kan ik goed begrijpen. Het betreft echter een schuld van meer dan 15 jaar geleden, waar ik pas sinds kort achter kwam. Nu heb ik al jaren de financiën op orde en als het goed is een vast contract. De wsnp verloopt ook voorspoedig met mijn geld in eigen beheer. Momenteel zit ik bij de rabobank en ik geloof dat die niet erg happig zijn om een hypotheek te verstrekken aan iemand die net uit de wsnp is (over iets meer dan anderhalf jaar).

Van mijn vtlb ben ik inmiddels aan het sparen, door zeer zuinig te leven, zodat ik én een buffer heb voor onvoorziene gevallen én een leuk bedrag heb om de kosten koper bij het kopen van een huis te financieren.

Ik heb er dan ook geen problemen mee om een verhoogd rentepercentage te betalen, aangezien hier in het diepe zuiden de huizenprijzen lekker laag zijn en ik, al zeg ik het zelf, veel kan wat betreft het opknappen van een huis. De maandelijkse afbetaling voor een hypotheek vallen dan, zelfs met een verhoogd rentepercentage, lager uit dan de huur die ik nu betaal.

Daarom ben ik dan ook op zoek naar de banken, die iets verder kijken dan een bkrnotering en het verhaal erachter afwegen tegen de risico's.

12
Bedankt voor de tips, maar helaas zijn maar sommige bkrnoteringen te verwijderen. Een tijdje terug is Dynamiet bij radar geweest en daar bleek dat ze veel geld vragen, veel beloven maar meestal weinig kunnen.

https://nl.hellolaw.com/juridisch-nieuws/bkr-vs-dynamiet-hoe-zit-het

Ik vraag me dus af, of er hier mensen zijn, die binnen 5 jaar na afsluiting van de wsnp een hypotheek konden aanvragen.

13
Goedemiddag,

Ik vroeg mij af of het mogelijk is om een hypotheek te verkrijgen na een goede afloop van de wsnp. Daarmee bedoel ik dan vrij snel na het verkrijgen van de schone lei en niet pas na 5 jaar.

Mvg,

Ollie bollie

14
Mijn Verhaal / Re: Yesssssss de uitspraak
« on: October 25, 2017, 12:41:41 PM »
Wat een heerlijk gevoel zal dat voor je zijn. Gefeliciteerd! ;)

15
Vragen over schuldhulpverlening / Re: Opkopen van schulden
« on: October 20, 2017, 02:14:35 PM »
Die oplossing is er ook niet.

Ik ben van mening dat je 2 dingen door elkaar haalt. Namelijk schimmige incasso bureaus die schulden opkopen van schuldeisers voor inderdaad 5 tot 20% van de oorspronkelijke schuld en schuldhulpverlening die middels een minnelijk traject, gemeentelijke kredietbank of WSNP overgaan tot betaling van een bepaald percentage van de schuld aan het eind van een traject.

De gemeentelijke kredietbank kan in sommige gevallen een lening voor de betaling van de schulden verschaffen, wanneer deze door de schuldenaar binnen een bepaalde termijn afgelost kunnen worden. Of bijvoorbeeld een familielid, die (zoals chapter al zei) de schulden tegen een gereduceerd bedrag af koopt tegen finale kwijting.

Dat zijn zo'n beetje de oplossingen die er mogelijk zijn in een notendop.

16
Mijn Verhaal / Re: Geen uitzicht meer
« on: October 20, 2017, 12:34:24 PM »
Ten Eerste, uit het leven stappen is een egoïstisch. Het geeft een enorme impact op je kinderen. En je laat een erfenis achter, je problemen moeten je kinderen dan gaan oplossen, ik heb er ervaring mee, want mijn man is 13 jaar geleden uit het leven gestapt. Wij ( mijn kids en ik ) blijven altijd met vragen zitten, en hij liet ook een leuke erfenis achter. Als men uit het leven stapt worden schulden , leningen etc niet kwijtgescholden. Ik neem aan dat jij je kinderen een toekomst gunt zonder al je shit.
Ga ten eerste je administratie is in orde maken.Ga goed uitrekenen wat je inkomsten zijn en je vaste lasten.Dan ga je uitrekenen wat per maand kwijt ben aan boodschappen etc. inkomen min vaste lasten min boodschappen etc. Je weet nu hoeveel geld je overhoud.  Dan ga je kijken wat voor schulden je allemaal heb en hoeveel .  Dan ga je alle schuldeisers een brief sturen, voorbeeldbrieven kan je van internet afhalen. je gaat ze allemaal een voorstel doen, vraag ook eventueel uitstel van betaling zodat jij de gelegenheid krijgt om een aantal schulden af te lossen. Dan heb je al een begin gemaakt en dan laat je zien aan de schuldeisers dan welwillend bent, al betaal je maar een klein bedrag, je heb dan wel vast een begin gemaakt. Kom op je kan het echt wel, al is het alleen al voor je kinderen. Je moet gelijk gaan beginnen niet meer in dat negatieve blijven hangen. Kom op ben gewoon een echte vent, en neem verantwoording, ga je administratie in orde maken, ga rekenen,brieven schrijven, afspraken maken, en afspraken nakomen, laat zien aan je kinderen dat je het kan. Zorg dat de rust weer terug komt en dat het allemaal weer een beetje gezellig word bij jullie. Succes ermee en laat af en toe is wat van je horen aub

Aangezien er al een wsnptraject is geweest, neem ik aan dat de papieren wel op orde zijn. Ook lopen er 2 loonbeslagen (hopelijk bij elkaar gevoegd, want als ze los van elkaar staan, klopt er iets niet). Ik denk dat de topicstarter suïcide aan geeft, om zijn gemoedstoestand te weer te geven. Zo'n schuldenlast en uit de wsnp gezet zijn is ook niet niks en daarom ook begrijpelijk dat de topicstarter zich voelt alsof hij in een uitzichtloze situatie zit.

Misschien is daar wat aan te doen, door met een nieuw plan naar de schuldeisers te stappen. Een plan waar beide kanten het mee eens kunnen zijn en wat misschien wat extra bestedingsruimte en een afsluiting in het vooruitzicht.

17
Mijn Verhaal / Re: Geen uitzicht meer
« on: October 20, 2017, 12:25:25 PM »
Je schulden zijn te hoog, dus terugbetalen is geen oplossing.

Wat ik laatste tijd heb  gelezen is dat er bedrijven zijn die schulden opkopen tegen een heel lage percentage.
Meestal tussen 5 % en 20 % van het oorspronkelijke bedrag.
Weet zelf ook niet het beste ervan, want heb hier geen ervaring mee, maar misschien zijn er mensen op het forum die zo'n bureau hebben ingeschakeld?

Ik heb het vermoeden dat je de schimmige incassobureaus bedoelt, die schuldenaren tot waanzin drijven met schulden die al lang verjaard zijn en waar de papieren niet van kloppen.

18
Mijn Verhaal / Re: Geen uitzicht meer
« on: October 20, 2017, 11:56:00 AM »
Beste Frederike,

De topicstarter heeft hier zijn hart gelucht en een serieuze vraag gesteld. Je enthousiasme wat betreft XXXXX is bewonderingswaardig, echter heeft het niks van doen met dit topic.  Met je reacties sneeuw je meerdere topics onder met zaken die er niet toe doen.

Voor jou is het misschien allemaal helder, maar de meesten zullen geen idee hebben waar je het over hebt. Ik denk dat het dan ook beter is om je persoonlijke verhalen te beperken tot een persoonlijk topic en daar je verhalen te schrijven. Andere topics worden namelijk onleesbaar en warrig door jouw vele reacties over andere zaken.

Met vriendelijke groet,

Ollie blollie

19
Mijn Verhaal / Re: Dit ben ik
« on: October 19, 2017, 12:46:11 PM »
Ik heb het idee dat jij nooit meer in de schulden gaat komen. Goed bezig! :)

20
Mijn Verhaal / Re: Geen uitzicht meer
« on: October 18, 2017, 07:36:38 PM »
Goede avond,

Allereerst wil ik zeggen, dat eruit stappen zo'n impact op je kinderen gaat hebben, dat je dat echt nooit moet doen. Hoe erg je problemen ook zijn, dat is echt geen oplossing.

Zoals ik zie, hadden jullie in 2011 WSNP. Hoe lang hebben jullie daar in gezeten?

Waaruit bestaat je schuldenlast? Ik neem aan dat er meerdere schuldeisers zijn, aangezien 205.000 een beetje veel is voor een lening voor een auto.

Is je beslagvrije voet wel juist berekend?

Zijn de schulden uitgesplitst of zijn je ex en jij hoofdelijk aansprakelijk? 

Met 2 x modaal lijk je me een behoorlijke afloscapaciteit te hebben. Het zou dan wel een jarenplan worden, maar misschien is er te praten met de schuldeisers over een goed aflosplan. Ik kan me voorstellen dat schuldeisers eventueel wel willen meegaan, wanneer je de suïcidale problematiek aanhaalt. Nu zullen ze wel denken, dat ze toch al betaald worden door het loonbeslag, maar hoe lang gaat dat duren met een suïcidaal persoon? Wie weet zijn ze voor rede vatbaar...

Een hoop vragen, maar zo krijgen we een totaalplaatje, wat misschien kan resulteren in een draaglijkere afbetalingsregeling.

Kop op! :)

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 »

Recente Berichten

piet is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:27 AM

zznes4891 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:27 AM

Kayiro is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:27 AM

Re: Afspraken incassobureau by Incasso_deskundige
Yesterday at 10:59:23 PM

Re: Uit het 'niets' een brief van deurwaarder by Incasso_deskundige
Yesterday at 10:56:57 PM

Re: GGN & Rente by Incasso_deskundige
Yesterday at 10:49:44 PM

GGN & Rente by Bobo112
Yesterday at 06:02:13 PM

Re: LoanRider by robert80
Yesterday at 04:36:17 PM

Re: Afspraken incassobureau by robert80
Yesterday at 03:54:17 PM

Re: Uit het 'niets' een brief van deurwaarder by marco
Yesterday at 03:12:16 PM

Wij wensen E-legal welkom op ons forum!! by admin
Yesterday at 02:49:38 PM

Uit het 'niets' een brief van deurwaarder by Sjaak P
Yesterday at 02:34:59 PM

Wij wensen Sjaak P welkom op ons forum!! by admin
Yesterday at 01:36:40 PM

Re: In spagaat, oplossing kan er over een dag zijn by sacredfour
Yesterday at 09:31:35 AM

roepiroepivogel is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:55 AM

rhesus is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:55 AM

Het levende water is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:55 AM

Re: In spagaat, oplossing kan er over een dag zijn by chapter
April 22, 2018, 10:28:29 PM

Re: betaling zorgtoeslag door belastingdienst aan CAK tijdens beminnelijk traject by chapter
April 22, 2018, 10:25:19 PM

Re: LoanRider by jan
April 22, 2018, 03:07:24 PM

Recent Members ezBlock

E-legal
Sjaak P
Speekbox
daniel
Degenezondernaam
spoonf34
SashaV
VinceAlm
Kimbo
Jacob
Powered by EzPortal