+- +-

Recent Topics

Wij wensen Speekbox welkom op ons forum!! by admin
Today at 07:45:08 AM

Gezinzondernaam is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:08:17 AM

moshboshi is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:08:17 AM

LoanRider by Elah
Yesterday at 07:09:38 PM

In spagaat, oplossing kan er over een dag zijn by daniel
Yesterday at 04:40:00 PM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 5059
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 7949
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 10776
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 9596
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 9480
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 7348
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 12207
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 8617
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ollie bollie

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 »
121
Betalingsproblemen / Re: 43000 schuld na executieverkoop
« on: February 02, 2016, 04:00:23 PM »
Thanks!

Het minnelijk traject wordt nu in gang gezet. Zijn ze overigens zo mee klaar, want dat zijn dus 3 schuldeisers. Mijn schoonouders werken op voorhand al mee, de tweede is de belastingdienst, maar dat is toch een preferente schuldeiser en de derde is dus de bank. Door hun starre houding weet ik eigenlijk al op voorhand, dat ze het aan laten komen op een dwangakkoord via de rechter.

Misschien is het hun manier van genoegdoening om mensen te dwingen de schuldsanering in te gaan? Niet dat het mij uitmaakt, ze hebben me er een dienst mee bewezen. 10 maanden eenzijdig onderhandelen heeft uiteindelijk geresulteerd in een aanvraag schuldsanering, met alle nadelige effecten voor de schuldeiser. En met eenzijdig bedoel ik dus: ik werk aan alle kanten mee, doe verschillende royale voorstellen, maar van hun kant kwamen alleen niet onderbouwde afwijzingen en de vraag naar meer....

122
Ik denk dat het bij de rabobank ook wel bekend is, dat er een aanbod is gedaan. Mocht je het schuldhulpverleningstraject ingaan of naar het juridisch loket stappen, is het wel handig om het zwart op wit te hebben.

Bij mijn intakegesprek vanmorgen bij de gemeente voor schuldhulpverlening waren ze erg blij met mijn omvangrijke dossier met de emailwisseling tussen het deurwaarderskantoor en mij. Ook verschillende vragen naar bewijzen kon ik beantwoorden met bewijzen op papier. Ik heb namelijk alles op papier staan en dat maakt het een stuk gemakkelijker. Kortom, het aanbod op papier verdient wel de voorkeur. :)

123
Betalingsproblemen / Re: 43000 schuld na executieverkoop
« on: February 02, 2016, 03:32:03 PM »
Hopaaaaaa! Vandaag een intakegesprek gehad bij de gemeente. Mijn schulden zijn problematisch en daardoor een grond om mij toe te laten tot de schuldsanering. Aangezien ik mijn boekhouding volledig op orde had, is bewindvoering niet nodig en wordt mijn vtlb op 1700 euro per maand gesteld. Voor de schuldeisers (bank, belastingdienst en schoonouders) zal 157 euro per maand worden gereserveerd, de rest mag ik naar eigen inzicht gebruiken. Mits er geen nieuwe schulden ontstaan natuurlijk....

Mijn auto mag ik ook behouden, aangezien deze aantoonbaar noodzakelijk is om op mijn werk te komen. Nog een meevallertje dus. :)

De medewerkster was zeer verbaasd over de starre houding van Vesting Finance, vanwege het aanhouden van hun irrationele percentage. Zij heeft in mijn bijzijn zelf gebeld naar het deurwaarderskantoor, waarbij zij ook getuige was van de starre houding.

Het bedrag dat er na 36 maanden uit gaat komen (157 x 36 = 5652 euro) zal verdeeld worden over de schuldeisers. En helaas voor de bank, is de belastingdienst een preferente schuldeiser.... Dat betekent dat mijn aanbod van 11.380 euro zeer royaal was.

Wanneer zij ook niet met een minnelijke regeling akkoord gaan, zal de rechter ze dwingen tot een akkoord. Het mooie is, dat dit binnen een aantal maanden plaats zal vinden, waarna ik het eindbedrag van de schuldsanering direct af kan kopen middels een lening van mijn schoonouders.

Eigenlijk mag ik het incassobureau wel bedanken voor hun starre houding, zij hebben mij namelijk een flink bedrag bespaard. En ik weet dat jullie mee lezen, gezien sommige antwoorden die ik per mail mocht ontvangen, dus nogmaals: hartelijk bedankt en hulde voor jullie starre houding! Uiteraard ben ik de beroerdste niet en zal jullie opdrachtgever binnenkort in kennis stellen van de schade door jullie houding.

124
Altijd alles zwart op wit laten zetten, Jiske! Zo heb je altijd bewijzen, wanneer je ze nodig mocht hebben. Ik weiger ook standaard telefonisch met een een deurwaarderskantoor, dan wel een incassobureau in overleg te gaan.  :)

125
Leningen en Kredieten / Re: Vragen
« on: February 02, 2016, 01:53:27 AM »
Ok. Hebben ze alle 4 beslag gelegd? Het kantoor dat als eerste beslag heeft gelegd, zal de "buit" moeten verdelen onder de anderen. Met name de laatste staat bekend om zijn zeer agressieve en onredelijke manier van innen. https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?t=32063

Op deze manier, wanneer je een rentestop zou kunnen bereiken, ben je er na iets meer dan 46 maanden vanaf. De schuldsanering gaat echter proberen, via een minnelijk traject als eerste, een overeenstemming te bereiken met je schuldeisers. Dan kan er dus een eventueel een stuk van de schuld af.

Werk je nu fulltime? Dat is namelijk wel een vereiste van de schuldsanering. Wanneer je fulltime werkt, kan je meestal een gedeelte van je overuren behouden, zodat je wat extra's over hebt in de maand.

Belangrijk is nu, om een budget op stellen, waarbij al je vaste lasten betaald zijn en je geld over hebt om boodschappen te doen. Wanneer je van een inkomen ter hoogte van de beslagvrije voet rond kan komen, heb je al een goede basis om de schuldsanering te doorlopen.

Vertegenwoordigt je auto nog een behoorlijke waarde? Dan zal deze waarschijnlijk verkocht moeten worden en gaat het bedrag in de boedel. Of je je auto mag houden, is dus afhankelijk van de waarde en of je hem echt voor je werk nodig hebt. Zo uit mijn hoofd is dat meer dan 15 km afstand én onbereikbaar of niet op de juiste tijden met het openbaar vervoer.

Anyway, er is dus licht aan het eind van de tunnel en de schuldenlast is niet onoverkomelijk. Bekijk het maar even van de zonnige kant, slechter dan dit gaat het niet worden. Meer beslag kunnen ze niet leggen. Uiteraard zullen je schuldeisers niet blij zijn met een schuldsanering, dat betekent namelijk vaak, dat ze hun volledige vordering niet gaan krijgen.

Wanneer je auto wel een behoorlijke waarde vertegenwoordigt, is het misschien een idee om die te verkopen en een goedkoop autootje te gaan rijden. Samen met een lening van je baas voor een bepaald bedrag, zou je dan eventueel de belangrijkste (lees: hoogste rentevoet) in een keer af kunnen kopen en dan voor de rest een betalingsregeling. Dat zou te financieren kunnen zijn middels overuren.

Maar wanneer er eenmaal loonbeslag is gelegd, zullen ze niet snel geneigd zijn om dat er vanaf te halen. Ik denk daarom, dat een schuldsanering nog steeds jouw beste optie is. Tenzij je een auto hebt van 9000 euro...

Even afwachten dus, wat het minnelijk traject van de schuldhulpverlening gaat bereiken. Het is fijn dat je een steuntje in de rug hebt van je baas, dat zal het een stuk gemakkelijker maken! :)

126
Leningen en Kredieten / Re: Vragen
« on: February 01, 2016, 08:39:40 PM »
Weet je hoeveel je beslagvrije voet is? Hier kan je die berekenen: https://www.kbvg.nl/beslagvrijevoet

Alles boven de beslagvrije voet, mogen ze in beslag nemen. Elke schuldeiser zal zich echter moeten voegen bij de anderen en dan wordt het bedrag boven de beslagvrije voet verdeeld onder je schuldeisers. Althans, dat is als er al beslag is gelegd. Voor degenen die nog geen beslag hebben gelegd, kan je voorleggen even af te wachten tot het minnelijk traject dan wel de wsnp in werking treedt.

Leg je schuldeisers uit dat er al loonbeslag ligt (uit je posts kan ik opmaken dat ze zich al gemeld hebben bij je werkgever, dus ik ga uit van wel). Daardoor ben je niet in staat om nog een betalingsregeling aan te gaan, aangezien je al op de beslagvrije voet moet leven.

Zitten er schulden bij met een hoge rente? Dan zijn die misschien een optie om af te betalen met een lening van je baas. Scheelt weer een hoop rente.

Wanneer je wordt toegelaten tot de wsnp, gaan de loonbeslagen er sowieso vanaf en hebben je schuldeisers te maken met jouw toegewezen bewindvoerder.

Kan je een lijstje geven van je schuldeisers? Misschien zitten er een paar bij, die hier alle alarmbellen doen afgaan wat betreft dubieuze incasso's of incassobureaus die hun zaakjes niet op orde hebben.

127
Leningen en Kredieten / Re: Vragen
« on: February 01, 2016, 07:34:25 PM »
Wanneer je schulden bekend zijn en je betwist ze niet, dan zie ik geen toegevoegde waarde in een gang naar het juridisch loket. Wanneer er incassobureaus zijn, die niet juist handelen, heb je hier sacredfour. Die maakt gehakt van incompetente incassobureaus die hun zaakjes niet op orde hebben.

Wel een topbaas als hij je zo bij staat! Ik zou het minnelijk traject van de schuldsanering even afwachten, dat kan je namelijk een hoop schuld schelen. Wanneer daar uiteindelijk een bedrag uit komt, als tenminste al je schuldeisers meewerken, kan je misschien met een lening van je baas alles in 1 x betalen. En dan je baas afbetalen middels de extra overuren.

Of je doorloopt de schuldsanering voor een groot deel en koopt dan de rest af via een lening van je baas. Opties genoeg dus.

Het is wel van belang, dat je een strak budget aanhoudt, waarin je rekening houdt met alle vaste lasten. Zo voorkom je dat je weer in de penarie komt.

Succes! :)

128
Daar hoef je niks zelf in te vullen, Jiske. Het betekent dat het niet uitmaakt wie de brief krijgt, ze moeten zelf maar doorgeven aan degenen die het aan gaat, wat jij geschreven hebt.

129
Als het je zou helpen, kan ik wel met je meegaan naar de advocaat of het juridisch loket.

130
Kijk eerst even hoeveel eigen bijdrage je kwijt zal zijn. http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/inkomensnormen

Als je via het juridisch loket een advocaat neemt, krijg je ook nog 53 euro korting op de eigen bijdrage.
http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/korting-op-de-eigen-bijdrage
 

Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 »

Recente Berichten

Wij wensen Speekbox welkom op ons forum!! by admin
Today at 07:45:08 AM

Gezinzondernaam is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:08:17 AM

moshboshi is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:08:17 AM

Re: LoanRider by Elah
Yesterday at 07:09:38 PM

Re: LoanRider by Marjan12
Yesterday at 04:40:23 PM

Re: In spagaat, oplossing kan er over een dag zijn by daniel
Yesterday at 04:40:00 PM

Re: LoanRider by jan
Yesterday at 10:04:49 AM

Re: LoanRider by marco
Yesterday at 09:46:07 AM

Rehto is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:29 AM

BLOCQJE is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:29 AM

groovy is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:29 AM

29case is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:01:29 AM

Re: LoanRider by Incasso_deskundige
April 19, 2018, 10:53:00 PM

Re: LoanRider by Incasso_deskundige
April 19, 2018, 10:40:09 PM

Re: LoanRider by robert80
April 19, 2018, 07:15:24 PM

Re: Vesting Finance en Arrow Global Limited by LilianC
April 19, 2018, 04:55:08 PM

Re: Vesting Finance en Arrow Global Limited by LilianC
April 19, 2018, 04:54:11 PM

Re: Vesting Finance en Arrow Global Limited by LilianC
April 19, 2018, 04:39:22 PM

Re: In spagaat, oplossing kan er over een dag zijn by chapter
April 19, 2018, 11:48:21 AM

Re: In spagaat, oplossing kan er over een dag zijn by Katniss
April 19, 2018, 07:33:43 AM

Recent Members ezBlock

Speekbox
daniel
Degenezondernaam
spoonf34
SashaV
VinceAlm
Kimbo
Jacob
Elah
rozasophia
Powered by EzPortal