+- +-

Recent Topics

LoanRider by NietEenVanJullie
Today at 11:17:59 AM

Dre2 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

ToranKusuu is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

pattyoss is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

MemyselfandI is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 6124
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 9019
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 11862
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 10645
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 10545
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 8377
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 13276
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 9506
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ollie bollie

Pages: 1
1
Beste mensen,

Mijn vorige auto bleek meer te verbruiken dan de vorige eigenaar beloofd had. Deze had ik gekocht met geld dat ik vanuit het VTLB gespaard had. Ik heb deze verkocht voor 500 euro en er een goedkoop dieseltje voor in de plaats gehaald voor 450 euro.

Nu wil mijn bw dat ik 50 euro in de boedel stort. Daar ben ik het niet mee eens, aangezien die auto betaald was vanuit het spaarpotje van mijn vtlb. Ik heb overigens ook nog nieuwe bandjes gekocht via facebook voor 50 euro. Dat kan ik alleen niet aantonen middels een bon.

Sta ik in mijn recht als ik weiger die 50 euro af te dragen? Of heeft de bw gelijk?


2
Goedemiddag,

Ik vroeg mij af of het mogelijk is om een hypotheek te verkrijgen na een goede afloop van de wsnp. Daarmee bedoel ik dan vrij snel na het verkrijgen van de schone lei en niet pas na 5 jaar.

Mvg,

Ollie bollie

3
Goedemiddag allen,

Ik kreeg vandaag de vraag van mijn bewindvoerder van de wsnp hoeveel de afstand is van mijn huis naar mijn werk. Op dat moment gaan de alarmbellen weer rinkelen, aangezien zo'n vraag vaak gevolgd wordt door verlaging van het vtlb. En jawel hoor.... Ik heb het even opgezocht en kom dan het volgende tegen:

Autokostenforfait

Voor de reiskosten geldt als uitgangspunt dat elke reiskostenvergoeding wordt aangemerkt als inkomen. En de daadwerkelijke en noodzakelijke reiskosten op verzoek – en na goedkeuring door de rechter-commissaris – als correctiepost in het nominaal bedrag kunnen worden ingevoerd.

Uit onderzoeken van het Nibud blijkt dat de gemiddelde autokosten  in vergelijking met eerdere versies van het rapport inmiddels lager zijn geworden door de komst van kleinere en zuinigere auto’s. Bij het huidige forfait van 10.000 kilometer per jaar zou dit nu neerkomen op een correctiebedrag van € 231,00 per maand.

De werkgroep Vtlb heeft daarnaast geconstateerd dat het regelmatig voorkomt dat sanieten toestemming hebben om de auto te behouden terwijl zij relatief weinig kilometers rijden, in ieder geval minder dan 10.000 kilometer. Toch wordt dan een hoge (standaard)correctie toegepast.


Allemaal leuk en aardig, maar de meeste sanieten kunnen geen nieuwe zuinige en kleinere auto betalen. Oftewel, mijn kosten blijven hetzelfde, maar toch wordt mijn vtlb aanzienlijk verlaagd. Terwijl ik toch mijn auto nodig heb voor mijn werk.

Is hier wat tegen te doen?

4
Leningen en Kredieten / Cjib boetes en gijzeling
« on: February 16, 2016, 01:06:12 PM »
Ik kan het topic niet meer terug vinden van iemand met een vraag hierover. Ik zou hier nog op terug komen en bij deze heb ik wat meer informatie voor diegene.

Wanneer je gegijzeld dreigt te worden voor openstaande boetes en je zit met je inkomen onder de beslagvrije voet, is het mogelijk om via de rechter uitstel van betaling of een betalingsregeling te verkrijgen. Ook heb je recht op rechtsbijstand, wanneer dit zich voor doet, via het juridisch loket.

De Rechter maakt ingeval van betalingsonmacht in de meeste gevallen afspraken over een betalingsregeling. Dat is een goede zaak, omdat op deze manier de ‘wanbetaler’ van openstaande boetes alsnog via de Rechter de mogelijkheid krijgt de openstaande boetes wél in termijnen te betalen. Overigens, wanneer iemand een inkomen heeft beneden de beslagvrije voet, zal betaling tot een later moment uitgesteld moeten worden, wanneer de financiële situatie zo is veranderd dat een afbetaling wel mogelijk is. Iedereen heeft immers recht op het vrij te besteden minimum inkomen, om niet verder in de problemen te komen!

Staat pleegt onrechtmatige handeling

Wanneer aantoonbaar is dat er sprake is betalingsonmacht maar u zit op dit moment in de cel, is er toch nog een mogelijkheid. U kunt een kort geding tegen de Staat laten aanspannen wegens een onrechtmatige handeling. Volgens de Wet Mulder moet namelijk aantoonbaar zijn dat er sprake is van betalingsonwil. De Officier van Justitie had via informatie van onder andere de deurwaarder moeten aantonen dat er wel geld is, maar dat er stelselmatig geweigerd wordt het bedrag te betalen.  Dit is dus goed nieuws voor iedereen die ondanks hun betalingsonmacht op dit moment in de cel zit, of bang is dat de politie binnenkort langs komt om te gijzelen. Helemaal omdat een kort geding in dit geval wel wordt vergoed!

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.

Succes! :)

5
Bespaar en Budget Tips / Besparen op de auto
« on: January 24, 2016, 12:20:44 PM »
Voor sommige van ons zal bezit van een auto niet in het budget passen of gewoonweg niet toegestaan zijn door de bewindvoerder. Voor diegenen die wel de mogelijkheid hebben, volgen hier een aantal bespaartips.

Zelf rijd ik al een aantal jaren in een auto met een aanschafwaarde tussen de 400 en 1000 euro. Door de lage aanschafwaarde, hoef ik bijna niks af te schrijven op de waarde van de auto.Een nieuwe auto die je koopt bij de garage, zal al snel duizenden euro's in waarde zakken, wanneer je er de deur van de garage mee uit rijdt. Een tweedehands auto in mijn prijsklasse zal daar echter weinig last van hebben.(En de meesten van ons zullen eenvoudigweg niet het geld hebben om een nieuwe auto aan te schaffen.)

Doordat ik in goedkope auto's rijd, ben ik er in geslaagd om de kosten vrij laag te houden. Van belang is echter wel om een auto uit te zoeken, die in goede staat van onderhoud verkeert. Let daarbij vooral op het aantal vorige eigenaars en hoe lang de vorige bezitter de auto in bezit heeft gehad. Mijn huidige auto bijvoorbeeld, heb ik gekocht via marktplaats van een ouder echtpaar (75 jaar oud ongeveer en dan heb ik het over het echtpaar, niet over de auto...).

Via de rdw kan je door het kenteken in te voeren zien hoeveel eigenaars de auto heeft gehad en hoelang de auto in het bezit was van de vorige eigenaar. Bij mijn opel corsa diesel uit 2000 waren dat 4 eigenaars en heeft het echtpaar als laatste de auto 7 jaar in bezit gehad. Zij konden mij ook alle rekeningen voor het onderhoud laten zien in de afgelopen 7 jaar.

Een ouder echtpaar rijdt over het algemeen veel voorzichtiger dan een jonge gast die net zijn rijbewijs heeft, waardoor de staat van de auto een stuk beter zal zijn. Zeker wanneer de auto al jarenlang in het bezit is van de vorige eigenaar, alle rekeningen voorhanden zijn, kan je er wel vanuit gaan dat de auto goed onderhouden is.

Wel eerst even kijken welke brandstofsoort bij jouw kilometrage past. Veel kilometers? Diesel of gas. Weinig kilometers? Benzine. Reken even uit wat de auto kost aan de hand van de jaarlijkse belasting, verzekering, het verbruik en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Belangrijk bij het moment van aanschaf:
Nieuwe apk? Wanneer de apk tegen de datum aanzit, kan je tegen onverwacht hoge kosten aan lopen. Het is slechts een verplichte keuring met betrekking tot veiligheid, maar kan je hoge kosten opleveren, wanneer er iets niet in orde is. Een apkkeuring is slechts een moment opname, dus denk niet dat je een jaar zeker bent over de veiligheid van van je auto bent. Altijd opletten dus.

Distributieriem recent vervangen? Deze stuurt je motor aan en wanneer deze aan vervanging toe is, kan die bij het kapot springen enorm veel schade opleveren. Altijd even checken of er een rekening aanwezig is, die bewijst dat hij recentelijk vervangen is. Vervanging kost je honderden euro's en dat willen we niet hebben natuurlijk.

Deksel van de olie. Zit er een witte aanslag op, dan betekent dat de koppakking aan vervanging toe is. Er komt dan namelijk koelvloeistof in het oliesysteem terecht en dat is funest voor de motor. Witte aanslag kan ook voor komen door alleen korte stukjes te rijden, maar toch is uiterste voorzichtigheid geboden. Ikzelf zie in ieder geval af van aankoop, aangezien koppakking vervangen een dure grap is.

Deksel waterreservoir (voor de koeling, niet voor de ruitenwisservloeistof). Zit er olie in het water? Niet kopen, ook dit duidt op een lekke koppakking, net zoals witte rook uit de uitlaat.

Zijn de koppelingsplaten recentelijk vervangen? Laat de vorige eigenaar dat aantonen met een rekening. Ook dit is een dure grap, wanneer die vervangen moeten worden. Er komen namelijk veel arbeidskosten bij kijken.

Heeft de auto zijn periodieke beurten gehad? Aantoonbaar met rekeningen. Een goed onderhouden auto heeft minder last van slijtage en gaat daarom langer mee. Onderhoud kan je zelf doen en scheelt een bom duiten. Op internet kan je zien hoe je zelf bijvoorbeeld olie kan vervangen, filters kan vervangen, remvloeistof kan vervangen enz enz. Het meeste is niet moeilijk om te doen en zal je dan een hoop geld schelen.

Homokineten. Wanneer deze aan vervanging toe zijn, is dat hoorbaar bij scherp sturende bewegingen tijdens een proefrit. Ook een duur grapje en laat de auto maar staan als je knakkende geluiden hoort tijdens het sturen.

Onderdelen vervangen. Let erop dat er veel van jouw soort auto zijn verkocht in de loop der jaren. Het vinden van onderdelen zal een stuk goedkoper en makkelijker zijn, wanneer er onverhoopt toch iets stuk gaat en vervangen moet worden.

Wanneer ik iets moet vervangen, kijk ikzelf altijd op www.onderdelenlijn.nl . Kan ik het zelf vervangen, doe ik het zelf. Is het te moeilijk, koop ik het onderdeel via de website en ga met mijn auto naar de garage om het daar te laten vervangen. Je bespaart dan op de winst die een garage rekent voor een onderdeel en betaalt alleen arbeidsuren.

Het is dus mogelijk om een deugdelijke auto voor weinig geld te kopen, waar je nog jarenlang in kan rijden. Wanneer je merkt dat er dure investeringen gedaan moeten worden, die de auto niet meer waard is, verkoop hem dan. Er zijn altijd mensen die een auto zoeken voor een korte periode. Die mensen zijn ook geneigd om je een prijs te betalen, die dicht tegen de aanschafwaarde aanliggen. Je hebt dan bijna geen verlies op de aanschafwaarde van je auto.

Zodoende rijd ik nu al jaren in goedkope auto's, zonder al teveel hoge kosten. Mocht een reparatie veel te duur worden, krijg je bij de sloop altijd nog wel 100 tot 150 euro terug. Dus als ik dan moet kiezen tussen een reparatie van, zeg 600 euro, of een andere auto, dan verkoop ik hem aan de sloop en zoek een andere auto voor dat bedrag. Daarom probeer ik altijd een buffertje achter de hand te hebben, zodat ik een reparatie of een andere auto kan kopen.

Het is even zoeken op marktplaats of andere sites, maar het loont zeker. Er zullen gegarandeerd veel wrakken tussen zitten, maar die kan je er tussenuit filteren. Wordt niet verliefd op een auto (spreek uit ervaring), maar let op het verbruik. Dat zal namelijk je variabele kosten grotendeels bepalen. Om even een voorbeeld te noemen: ik heb in het verleden al een mooie passat op de kop getikt voor 750 euro, keurig onderhouden en zag er prachtig uit, maar het verbruik was dermate hoog dat ik de auto binnen 2 weken na aanschaf weer verkocht heb. Overigens voor 300 euro meer dan ik er voor betaald heb en zodoende had ik dus een leuk bedrag over voor een andere auto én een buffertje. :)


6
Betalingsproblemen / 43000 schuld na executieverkoop
« on: June 09, 2015, 10:35:03 AM »
Goedemorgen allemaal,

Sinds kort ben ik er achter gekomen dat ik een schuld heb van 43000 euro bij de snsbank. De schuld is ontstaan na executieverkoop van mijn huis ongeveer 12 jaar geleden. Destijds had ik een schildersbedrijf en een kroeg, maar door een drank en drugsverslaving heb ik overspannen alles achter gelaten. Dacht dat mijn huis wel genoeg zou op brengen om de hypotheek te betalen....

I know, dom en naïef, maar was destijds niet capabel om helder te denken. Na 10 jaar rondzwerven en op het slechte pad te zijn geweest, voornamelijk om mijn verslaving te bekostigen, heb ik mij gemeld bij de politie om mijn leven op orde te krijgen. Ik heb mijn straffen inmiddels uitgezeten, ben weer ingeschreven in de GBA, heb een leuke baan en al 16 jaar dezelfde vriendin.

Echter.... Op 1 april (geen grap) stond er een deurwaarder aan de deur, met een rekening van 43000 euro. Dacht dat de volledige renovatie van mijn huis destijds er wel voor gezorgd had, dat bij executieverkoop het huis genoeg op zou brengen om de hypotheek af te lossen. In tegendeel, er blijkt dus nog 43000 open te staan.

Ik heb daar 12 jaar lang niks van gehoord of gezien, wat ook niet vreemd was, aangezien ik "vertrek onbekend waarheen" gemeld stond. Inmiddels sta ik echter al weer een jaar of 4,5 ingeschreven, waarvan 2,5 jaar in de gevangenis.

Op aanraden van anderen heb ik een advocaat in de hand genomen, om te kijken of de vordering rechtsgeldig was in verband met verjaringstermijn en titels. Dat blijkt dus zo te zijn en nu heb ik dus een probleempje....

Mijn advocaat ben ik echter niet zo over te spreken, met name door gebrekkige communicatie en een lullig faxje richting deurwaarder met een betalingsvoorstel tegen finale kwijting. De deurwaarder heeft daar echter negatief op geantwoord en nu wil ik zelf het heft in handen nemen.

Ik heb namelijk andere schulden ook zelfstandig aangepakt en ben daar redelijk goed in geslaagd. Deze schuld echter, is van een ander kaliber, waardoor ik een advocaat heb ingeschakeld. Op aanraden van de advocaat heb ik een betalingsregeling aangeboden van 230 euro per maand, om zo een loonbeslag te voorkomen.

Mijn advocaat heeft namens mij een schikkingsvoorstel tegen finale kwijting gedaan à 8500 euro, middels een korte fax zonder al te veel uitleg over mijn situatie. Uiteraard heeft de deurwaarder dit namens de snsbank afgewezen, wat ik me goed kan voorstellen als ik zo'n fax zou krijgen.

Nu zit ik dus met de vraag, hoe ik dit het beste aan kan pakken.... Gelukkig heb ik een paar fantastische schoonouders, die bereid zijn om mij 8500 euro te lenen tegen 2,5 % rente met maandelijkse afbetalingen van 250 per maand. Mijn inkomen ligt rond 1950 per maand netto en mijn vaste lasten rond de 1450 euro. Ik ben alleenverdiener, daar mijn vriendin niet in staat is om te werken. Door af en toe overuren te kunnen draaien, is dat goed te doen.

Bij de vaste lasten zitten ook 200 euro aan afbetalingen voor teveel ontvangen huurtoeslag, zorgtoeslag en afbetaling op een lening voor afbetaling van zorgpremie (de laatste was 3000 euro en is inmiddels al voor een groot gedeelte betaald).

Mijn boekhouding heb ik, sinds ik ben vrij gekomen, volledig op orde en alle rekeningen zijn betaald, op de betalingsregelingen na. Die zijn samen goed voor een bedrag van ongeveer 3000 euro, waarvoor ik dus maandelijks netjes 200 euro af los.

De afbetalingsregeling aan de deurwaarder à 230 euro is natuurlijk een uitzichtloze situatie, aangezien ik met 230 euro per maand nooit meer van die schuld af kom. Aanmelden bij de schuldhulpverlening doe ik liever niet, aangezien ik dan de controle over mijn financiën kwijt ben. Vandaar mijn poging tot afkoping.

Wat kan ik het beste doen? Rechtstreeks contact opnemen met de snsbank of alles via de deurwaarder spelen? Mijn advocaat was van mening, dat de deurwaarder alleen gericht is op het innen van het volledige bedrag. Wanneer dat het geval is, rest mij nog een optie en dat is aanmelden bij de schuldhulpverlening.

Ik kan bij mijn zus nog 1500 extra lenen, om zo het afkoopbedrag naar 10000 te verhogen, maar dan is de koek ook echt op. Dat is meer dan de bank zou krijgen bij schuldsanering, denk ik,  en ik ben dan ook van mening dat dat voor beide partijen de beste oplossing zou zijn. Nu moet ik echter de bank daar nog van zien te overtuigen....

Met vriendelijke groet,

Ollie Bollie

Pages: 1

Recente Berichten

Re: LoanRider by NietEenVanJullie
Today at 11:17:59 AM

Dre2 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

ToranKusuu is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

pattyoss is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

MemyselfandI is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Jan313 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Strijder is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Debster is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Ladydondersteen is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

WSNP is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

assie is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

MamvanDrie is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

broervan is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

ansju67 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

Samen74 is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:20 AM

peter van Beek is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:01:19 AM

Re: Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Yesterday at 09:40:26 PM

Re: LoanRider by jan
Yesterday at 09:26:50 PM

Re: LoanRider by Verloren
Yesterday at 08:57:20 PM

Re: LoanRider by Verloren
Yesterday at 07:04:55 PM

Recent Members ezBlock

Mat91
Elloopy
Erikvanderwiel
matso1
Gerard1963
Pro1980
mnartinhuiberts
Sonja1965
Blut85
mart
Powered by EzPortal