+- +-

Recent Topics

Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Today at 05:59:40 PM

LoanRider by marco
Today at 05:55:37 PM

Wij wensen Mat91 welkom op ons forum!! by admin
Today at 05:44:31 PM

Warm by Sander
Today at 08:10:49 AM

maner is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:00:51 AM

Todays Birthdays

Artikelen

Wanneer weer gerust ademen?
Rating *****
Comments 0
Views 6100
By: Knibbel
Date December 28, 2012, 11:02:17 PM
Geef nooit je bankrekening of bankpas af
Rating *****
Comments 0
Views 8994
By: peter
Date September 13, 2011, 07:52:00 PM
Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Rating *****
Comments 0
Views 11837
By: Dick
Date June 02, 2011, 09:01:23 AM
De Wet schuldsanering natuurlijke personen (WNSP)
Rating *****
Comments 0
Views 10621
By: Dick
Date March 27, 2011, 10:28:00 PM
Het Minnelijk traject
Rating ****
Comments 0
Views 10518
By: Dick
Date February 27, 2011, 09:51:14 PM
Case Incasso kosten (Rapport Voorwerk II)
Rating *****
Comments 1
Views 8356
By: Ton
Date August 01, 2010, 10:29:26 AM
BKR coderingen
Rating *****
Comments 1
Views 13250
By: Dick
Date May 30, 2010, 02:43:56 PM
Cre?ren van Financieel Overzicht
Rating *****
Comments 3
Views 9487
By: peter
Date May 09, 2010, 04:14:24 PM

Author Topic: Geen idee  (Read 1607 times)

Offline RighteousMic

 • + Lid
 • **
 • Posts: 10
  • View Profile
Geen idee
« on: March 29, 2017, 05:51:05 PM »
Beste,

Zoals je waarschijnlijk al kan raden, ben ik enige tijd geleden in de schulden gekomen. Ik volgde een studie (Ja, ik ben erg jong), mijn moeder had een uitkering door een chronische ziekte, ik werd 18 en daardoor is haar uitkering toentertijd erg omlaag gegaan. Door de studiefinanciering die ik kreeg konden we nog net rondkomen, na wat medische problemen van mijzelf en daardoor veel absentie bij de opleiding, ben ik hiervan afgegooid, lange tijd geen fulltime werk kunnen vinden of via een uitzendbureau maar net genoeg verdiend om de boodschappen te kunnen betalen, sta ik hier dus (ondertussen bijna 21 jaar) met nogal wat schulden.

Ik heb momenteel gelukkig al wel een vaste baan gevonden en kan maandelijks dus redelijk veel aflossen(900 pm) aan mijn schulden (inmiddels ongeveer 9500 euro). Het probleem is alleen dat het zo veel kleine schulden zijn en dus veel verschillende deurwaarders die allemaal een 'minimale regeling' willen hebben waardoor ik dan weer geen geld heb om alle deurwaarders die minimale bedragen te betalen, nu ben ik al bij de wsnp geweest maar die zeggen dat dat niet kan omdat ik eigenlijk nog te jong ben voor budgetbeheer of bewindvoering, waar ik het zelf ook wel mee eens ben, zeker als het zonder ook mogelijk is, wat dus het geval is, ze gaven wel aan dat er ook andere instanties zijn die kunnen helpen bij schulden maar waren niet echt duidelijk over welke dat dan precies zijn.

Ik had dan wel de 'kredietbank nederland' gevonden, en hier een aanvraag gedaan. Deze is ook geweigerd met als reden "De hoogte van de verschillende instanties en het totaalbedrag van de schulden, bijkomend het (nog) niet hebben van een vast contract". Ik heb nog aangegeven dat ik een intentieverklaring kon geven, betreft het vaste contract, toch weigerden zij.

Mijn vraag was nu of jullie dus tips hadden voor waar ik dan wel hulp kon krijgen? Aangezien ik nu zelf ook weer veel te hoge regelingen heb moeten afspreken, en zelf dus niet eens snap waar ik mee bezig ben.


Mvg,
Mike


Offline chapter

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 1170
  • View Profile
  • Fecbook groep voor advies bij schulden
Re: Geen idee
« Reply #1 on: March 29, 2017, 06:46:13 PM »
hoi mke,
Bij wsnp kun je niet even langs gaan. Je schuld is met 900 per maand binnen jaar weg?
Minnelijk trajext of wsnp is 3 jaar. Dat zou dan ook beetje krom zijn als je binnen jaar alles afgelost kan hebben. Voor budgetbeheer geld geen minimale leeftijd. Vraag is kun je wel goed met je geld omgaan of heb je hier hulp bij nodig. Dan is beschermingsbewind of budgetbeheer een optie en je kan vrijblijvend gesprek bij gemeente vragen om alles goed in kaart te brengen of schuldhulpmaatje

Offline Stil-verdriet

 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 83
  • View Profile
Re: Geen idee
« Reply #2 on: March 29, 2017, 11:59:40 PM »
Mike, je bent nog jong, zoek hulp bij de gemeente of zoals chapter zegt bij schuldhulpmaatje, anders kom je er niet uit.

Offline Katniss

 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 216
 • Je leven vereenvoudigen, is het moeilijkste wat er
  • View Profile
Re: Geen idee
« Reply #3 on: March 30, 2017, 07:59:14 AM »
Hoi Mike,

Als eerste welkom hier. Dat is al een goed stap, want je laat zien dat je van je schulden af wil komen. Nu is het voor jou nog te overzien. De cijfers die jij hier aangeeft laten zien dat je met een jaar uit de schulden kunt zijn. Wat ik ook uit jouw verhaal lees is dat het voor jou op dit moment te veel is, het groeit je boven je hoofd. Kijk even op de site van Humanitas bij jullie in de gemeente. Daar hebben ze vaak programma's om te helpen met budgetbeheer. Een goede budgetbeheerder die jou begeleid in het zelfstandig leren van het beheren van je eigen budget is waarschijnlijk al genoeg.

Tot die tijd kun je kijken wat je hebt aan de informatie op de site zelfjeschulden regelen. Het scheelt namelijk heel veel als jij alles op een rijtje hebt staan voordat je naar een schuldhulpverlener stapt. Wat je op een rijtje moet hebben zijn je inkomsten en uitgaven. Houdt bij het maken van een budget ook altijd rekening met uitgaves die onverwacht zijn.

Wat je misschien kan helpen is dat deurwaarders verplicht zijn om van een bepaald bedrag aan inkomsten af te blijven. Dit vrij te laten bedrag is afhankelijk van je omstandigheden. Weten de schuldeisers van elkaars bestaan? Wat bedoel je met minimale betalingsregeling? Volgens mij hangt dat namelijk ook af van je situatie.

Wees niet bang om hulp te vragen. Ga beginnen door te zoeken op internet, kijk wat jouw gemeente biedt aan hulp. Is er misschien een wijkteam waarbij je kunt aangegeven wat voor probleem jij hebt en zij jou dan helpen bij het vinden van de voor jou juiste hulp? Mocht je het allemaal niet kunnen vinden, dan zou ik een afspraak maken met je huisarts of maatschappelijk werk.

Je bent nog jong en hebt gelukkig genoeg mogelijkheden om volgend jaar lekker een schuldvrij leven te beginnen met een hoop ervaring en kennis op het gebied van financiën.

Heel veel succes!

Problemen in het leven zijn gewoon uitdagingen voor het persoonlijk groeiproces.


Offline Freek en Jolanda

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 500
  • View Profile
Re: Geen idee
« Reply #4 on: March 31, 2017, 07:24:22 AM »
hoi mke,
Bij wsnp kun je niet even langs gaan. Je schuld is met 900 per maand binnen jaar weg?
Minnelijk trajext of wsnp is 3 jaar. Dat zou dan ook beetje krom zijn als je binnen jaar alles afgelost kan hebben. Voor budgetbeheer geld geen minimale leeftijd. Vraag is kun je wel goed met je geld omgaan of heb je hier hulp bij nodig. Dan is beschermingsbewind of budgetbeheer een optie en je kan vrijblijvend gesprek bij gemeente vragen om alles goed in kaart te brengen of schuldhulpmaatje

Hoi RighteousMic, je bent jong en voor jou leeftijd heb je een aardige schuld opgebouwd. Naast het aflossen van schulden, moet je ook nog kunnen leven. Die 900 euro is net het bedrag wat je netto krijgt voor een fulltime baan. Als ik jou was zou ik het advies opvolgen om langs de gemeente te gaan of contact opnemen met schuldhulpmaatjes. Anders kom je nooit van deze schuld af. Op een bepaald moment wil je een relatie gaan opbouwen, misschien samenwonen en/of kinderen. Deze schuld blijft jou in de weg zitten.

Wij zijn hier allemaal ervaringsdeskundige
Freek en Jolanda

Offline RighteousMic

 • + Lid
 • **
 • Posts: 10
  • View Profile
Re: Geen idee
« Reply #5 on: April 01, 2017, 02:42:16 PM »
Ik heb mij inmiddels ingeschreven op de site van schuldhulpmaatje, maar hier nog niks van gehoord, zal aanstaande week ergens zijn, inmiddels ook al de contactpersoon bij de sociale dienst gebeld, deze zou een collega van het budgetbeheer contacten, en info inwinnen over tot in hoeverre het mogelijk is om mét budgetbeheer tóch zoveel mogelijk zelf inbreng te blijven houden over eigen geld en rekeningen etc.

Bij volgende afspraak welke eind mei is hoor ik hier meer over en dit wordt eventueel dan ook ingezet.
Nu alleen nog zelf uithouden om tot die tijd geen loonbeslag o.i.d te krijgen en proberen de schuldeisers waar ik momenteel regelingen mee heb, welke ik dus niet kan betalen, zo ver te krijgen om die regelingen momenteel stop te zetten en eind mei, na de afspraak weer op te pakken. Iemand die hier misschien tips bij heeft? Ik had al wat voorbeeldbrieven gevonden en was hier al mee bezig.

Ik heb een regeling bij mijn zorgverzekering, om mijn normale premie weer op te pakken en afgemeld te worden bij het zorginstituut (CAK), de regeling is betaald maar inmiddels hebben zij de eerste maand alweer twee termijnen geïnt, 180 euro totaal, terwijl de Belastingdienst na 4 weken nog steeds mijn zorgtoeslag naar het CAK overmaakt, het CAK moet nu eerst weer mijn rekeningnummer opvragen bij de belastingdienst, en kan mijn zorgtoeslag van maart dan pas naar mij overmaken, duurt dus ook jaren waardoor ik de twee afgeschreven facturen zonder de zorgtoeslag niet kon betalen en deze moest storneren. Hoe kan ik eventueel de belastingdienst of het CAK benaderen zodat dit wat sneller verloopt, zodat dalijk niet mijn afmelding bij het zorginstituut vervalt? De zorgverzekeraar heb ik inmiddels wel al ingelicht en die wachten nog even af met die twee facturen opnieuw te innen.

Mvg,
Mike

Offline gewoon

 • VIP-2
 • Top Poster
 • ****
 • Posts: 1758
  • View Profile
Re: Geen idee
« Reply #6 on: April 01, 2017, 08:40:33 PM »
Jammer dat je dan toch weer een kleine achterstand hebt op die zorg premie, maar volgens mij geld de zelfde regel opnieuw dat je na een achterstand van 6 maanden weer word aan gemeld als wanbetaler.

Dit kun je gewoon na bellen hoe dit zit.

Over het stop zetten aan incassobureaus of hier een verzoek toe doen zal niet veel succes hebben is wel een heel bijzondere uitleg voor nodig, 10 X beter is een verlaging te vragen voor een duidelijke tijd.

Als de rente niet oploopt en je laat zien dat je wel wat wil betalen ( als is maar wat per maand ) dan zal je meer voor elkaar krijgen bijvoorbeeld je moet E 200,-- PM betalen en je vraag of je drie E 50,-- kunt betalen en dan weer gewoon die E 200,--

Offline gewoon

 • VIP-2
 • Top Poster
 • ****
 • Posts: 1758
  • View Profile
Re: Geen idee
« Reply #7 on: April 01, 2017, 09:57:00 PM »
Heb even gekeken naar die pauze en is bedoeld voor die gene,  die langdurig in het buitenland verblijven, en moet een maand van tevoren worden aangevraagd rekenen daar ook geld voor E 20 en nog wat.

Voor een periode van 3 tot 9 maanden, kan mij voor stellen dat in die periode ook geen brieven verstuurd worden je bent immers die periode,  niet in het land.

Zou als ik jou was het geheel nog eens nabellen, vind het wel jammer als het een en ander niet duidelijk is op het aanvraag formulier dat een pauze wegens verblijf buitenland niet bedoeld is, voor een pauze op bij achterstanden.

Zal allemaal wel ergens in de voorwaarden staan, misschien ook als die E 20 en nog wat niet betaalt word binnen 14 dagen of voor vertrek, de pauze ook niet in gaat of geannuleerd word,   bijvoorbeeld.

Lees wel klachten dat het echte geldwolven zijn,  die jongens van Vodafone.


( onder het verkeerde draadje gezet hoort onder ... pauze Vodafone )
« Last Edit: April 01, 2017, 10:03:55 PM by gewoon »

 

Recente Berichten

Re: Overgang minnelijk traject naar Wsnp en 'onjuist handelen'! by Jacob
Today at 05:59:40 PM

Re: LoanRider by marco
Today at 05:55:37 PM

Wij wensen Mat91 welkom op ons forum!! by admin
Today at 05:44:31 PM

Re: LoanRider by sacredfour
Today at 03:25:26 PM

Re: Warm by Sander
Today at 08:10:49 AM

maner is jarig vandaag!!! by admin
Today at 01:00:51 AM

Re: Warm by Meelezertje
Yesterday at 11:21:30 PM

Re: Warm by Marjan12
Yesterday at 11:07:02 PM

Warm by Joost
Yesterday at 09:29:39 PM

Frantic is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:21 AM

Wendy74 is jarig vandaag!!! by admin
Yesterday at 01:00:21 AM

Re: leefgeld schulden stand by flits
July 15, 2018, 10:33:16 AM

Dasolar is jarig vandaag!!! by admin
July 15, 2018, 01:01:01 AM

LilianC is jarig vandaag!!! by admin
July 15, 2018, 01:01:01 AM

zzp-er-gouda is jarig vandaag!!! by admin
July 14, 2018, 01:01:26 AM

MargaretAnderson is jarig vandaag!!! by admin
July 14, 2018, 01:01:26 AM

Re: Van de schulden af zonder schuldhulpverlening by chapter
July 13, 2018, 03:47:56 PM

Re: Betalingsregeling Belastingdienst na aankondiging loonbeslag by chapter
July 13, 2018, 03:40:24 PM

Re: Van de schulden af zonder schuldhulpverlening by Geengeld
July 13, 2018, 10:27:29 AM

Re: Van de schulden af zonder schuldhulpverlening by Geengeld
July 13, 2018, 10:23:54 AM

Recent Members ezBlock

Mat91
Elloopy
Erikvanderwiel
matso1
Gerard1963
Pro1980
mnartinhuiberts
Sonja1965
Blut85
mart
Powered by EzPortal