+-

Author Topic: baan gevonden  (Read 73323 times)

Offline Marjan12

 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 413
Re: baan gevonden
« Reply #15 on: November 11, 2014, 10:38:03 AM »
BS, dit geeft je weer moed om door te gaan. ;)

Offline burningspirit

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 1130
 • Be a glow and burning spirit (Rom.12:11)
Re: baan gevonden
« Reply #16 on: November 11, 2014, 02:10:08 PM »
En hoe!!!
Net te horen gekregen dat het baantje (van 10 uur als begeleider op de taxi) een leerbaan is tot de kerstvakantie. Met behoud van uitkering en als een soort van proeftijd.
Binnenkort mag ik een contract tekenen bij het taxibedrijf. Een type nul-uren contract, met de specificatie dat de werktijden al zijn vastgelegd in plaats van dat ik oproepbaar zou zijn. Omdat het werk in direct in verband staat met leerlingenvervoer en dus met de openingstijden van de school.
Vandaag ben ik gekoppeld aan een mevrouw die, binnen de gemeente, zich bezighoudt met de leerbanen van twee taxibedrijven in onze stad. Zij komt in de plaats van alle mensen die zich de afgelopen maanden met mij hebben beziggehouden. Zij, ik zal haar Sterre noemen (zo heet ze niet maar deze naam dekt de lading die deze dame voor mij heeft) is de eerste die werkelijk ziet wie ze voor zich heeft. Ik heb gevraagd of ik het goed zie, als ik denk dat er nu voor mij speciaal een apart trajectje wordt opgezet. En die vraag werd bevestigend beantwoord. Jeeeeejjj  ;D ;D ;D

Mijn traject is nu als volgt: ik heb deze leerbaan tot de kerstvakantie en wordt vanaf 1 januari betaald voor 10 uur in de week. Intussen blijf ik mijn betaalde werk voor de Postservice doen. En verder wil Sterre, met mij samen de tijd nemen om werk te vinden waardoor ik uit de WWB geraak. Er is ook plaats voor mijn man in het plannetje: samen zullen we vanaf februari (dan eindigt zijn therapie) beter in staat zijn om uit de WWB te komen. Mijn man zit nu al in een traject dat geknipt is voor hem. En ik vanaf vandaag dus ook!
Onze inspanningen om onze situatie te verbeteren worden eindelijk erkend. Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk een klein feestje te vieren heb. Tijd voor een dansje  ;D ;D ;D 8)
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Schulden Forum

Re: baan gevonden
« Reply #16 on: November 11, 2014, 02:10:08 PM »

Offline burningspirit

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 1130
 • Be a glow and burning spirit (Rom.12:11)
Re: baan gevonden
« Reply #17 on: June 07, 2015, 03:46:05 PM »
Op zoek naar een ander topic stuit ik op deze... ;D
Leuk om terug te lezen nu ik een positieve, actuele bijdrage te melden heb.
Ik heb weer een baan gevonden!

Maar eerst even het vervolg schrijven, want er is veel gebeurd sinds december 2014!
Mijn leerbaan die tot de kerstvakantie duurde, werd in januari 2015 in een contract omgezet. Tien uur per week in een M.U.P. constructie. Een oproepcontract Met Uitgestelde Prestatie. Het betekent dat ik oproepbaar ben, maar dat er 10 uur per week tijdens school-openingstijden alvast vooraf wordt afgesproken.
Dus einddatum contract is 18 juli 2015. Mijn werk is fantastisch. Ik heb gemerkt dat ik het met evenveel plezier doe als mijn vrijwilligerswerk als tramconducteur. Wat mij betreft een ware gebedsverhoring dus. Mijn verlangen was om het conducteurswerk betaald te mogen doen, maar dat zit er niet in. Dit zal altijd vrijwilligerswerk blijven in het museum. Een betaalde baan in het museum zou een goed alternatief zijn. Maar alle sollicitatiemails ten spijt werd ik jammer genoeg niet één keer uitgenodigd voor een gesprek. En intussen kreeg ik geruisloos bijna deze baan als vervoersbegeleider op mijn bordje.
De afgelopen maanden informeer ik met regelmaat bij het taxibedrijf of ze al weten wat er met mijn werk gaat gebeuren in het nieuwe seizoen. Ze kunnen me er tot op heden niets over vertellen.

Mijn collega attendeerde me op een zorginstelling hier in de regio. Die zouden wel af en toe vacatures hebben voor dit werk. Een paar weken geleden vond ik opeens een vacature van die instelling. Alleen.... de sluitngsdatum van reageren was 19 mei 2014.... ???
Dus heb ik gebeld. En kreeg te horen dat ze dit per vergissing niet hadden aangepast maar dat ze graag wilden dat ik solliciteerde. Zo gezegd zo gedaan. Uitgenodigd voor een gesprek. Dit liep geweldig. Ik was enthousiast en dat benoemden ze ook. Mijn ervaring op de taxi sprak in mijn voordeel evenals aanvullende dingen zoals een ehbo diploma, de omgang met mijn verstandelijk beperkte broer vroeger en het feit dat ik een gezin met vijf kinderen had kunnen besturen. Om een lang verhaal kort te maken: als ik in juli van de taxi afstap mag ik er gelijk namens de instelling weer op stappen....  ;D ;D ;D

Echt, ik ben zóóóó blij! Ik krijg wederom een nieuwe kans en deze keer ziet het er nog meer naar uit, dat ik dit werk lang mag blijven doen. Ik merk aan mezelf dat ik weer durf meepraten in gezelschap. Als mensen vragen: Hoe gaat het met je? dan hoor ik mezelf zeggen: Goed!
Gisteren was ik op een feestje. De dame (die met haar man samen hun 12,5 jarig huwelijksfeest vierde) moet ook gaan werken binnenkort. Tot mijn stomme verbazing hoorde ik haar zeggen dat ze daar geen zin in had.... ??? Ik vroeg haar wat haar werk dan was. Ze was doktersassistente zei ze. Ik vroeg wat ze dan wel zou willen doen als ze dat niet wilde. Zij zei: ik hou van mensen., ik klets graag, ik wil graag mensen bemoedigen. Ik zei tegen haar: Hou dat vast en laat je verrassen verder. Toen heb ik haar mijn verhaal gedaan. Hoe voor mij mijn oorspronkelijke beroep een grote bron van frustratie was. Dat ik geen probleem had om me te presenteren en keer op keer ook weer een baan kreeg in mijn vak. Maar dat ik het nooit kon volhouden omdat me bepaalde dingen in mijn vak vreselijk tegen de borst stuiten. Hoe ik van alles had geprobeerd maar dat ik voor van alles en nog wat te oud ben of te weinig ervaring heb. Hoe ik had gebeden om iets dat lijkt op mijn vrijwilligerswerk. En hoe ik tenslotte mijn huidige werk in de schoot geworpen kreeg. Ze was zichtbaar geraakt door mijn verhaal en voelde zich enorm bemoedigd.

Voor mij is het zo, dat ik eindelijk weer een beetje echt licht begin te zien. En ik voel me enorm tevreden met mijn toekomst. Daar ben ik rustig over nu. Het schulden verhaal zal opgelost worden op den duur en als extraatje krijg ik een berg geduld, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen maar vooral: rust in mijn hoofd. Waardoor ik weer meer kan genieten van de dingen die met geen geld te koop of te betalen zijn.

 8) ;D ;D ;D 8)
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Offline Meelezertje

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 418
Re: baan gevonden
« Reply #18 on: June 07, 2015, 05:03:48 PM »
Burningspirit, wat een bemoedigend verhaal. Heerlijk voor je. Wat spreekt er een vertrouwen uit. Een voorbeeld voor mij
Indien iemand echter van u in wijsheid tekort schiet, dan bidde hij God daarom, die aan allen geeft, eenvoudigweg en zonder verwijt. Jacobus in het jaar 45

Offline jan

 • Global Moderator
 • Top Poster
 • *****
 • Posts: 1321
  • Schulden-vrij
Re: baan gevonden
« Reply #19 on: June 07, 2015, 06:42:21 PM »
Wat fijn, en vooral de rust in je hoofd is heerlijk!
Jan (een Ex-schuldige)

"Leven met schulden is zwaar, je staat er mee op en je gaat er mee naar bed."

Ik ben een christen en lid van de meest christelijke partij van Nederland (De SP !!!)

Moderator

Schulden Forum

Re: baan gevonden
« Reply #19 on: June 07, 2015, 06:42:21 PM »

Offline Joy2014

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 276
Re: baan gevonden
« Reply #20 on: June 08, 2015, 07:35:49 PM »
Wat fijn voor je! Ontzettend leuk om te horen :)

Offline burningspirit

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 1130
 • Be a glow and burning spirit (Rom.12:11)
Re: baan gevonden
« Reply #21 on: July 23, 2015, 12:58:49 PM »
Never a dull moment.......  ;D ;D ;D

In de afgelopen anderhalve maand ontzettend genoten van mijn ritten op de taxibus. We hebben voornamelijk veel gelachen, gekke streken uitgehaald (wel veilig hoor!) dus: elke dag twee keer een feestje in de taxibus vol kinderen. Het moet er van een afstandje wel eens vreemd hebben uitgezien: soms zaten we met onze armen te zwaaien, soms met witte papieren (hand)doekjes. Alle kinderen deden op hun manier mee, 's morgens wat rustiger maar 's middags ging het dak soms van de bus af. Meebrullen met de muziek natuurlijk. Hahahaha, wat een lol hebben we gehad! En ook ontroerende dankbaarheid van ouders en leerkrachten. Chocola en knipoogjes, dag-dag zwaaiende kinderen. Mijn begeleidingskind sprak mijn naam helder uit bij het gedag zeggen. Veel handen schudden omdat niemand uiteindelijk weet hoe het volgend schooljaar zal gaan lopen met het vervoer.

In de tussentijd gecommuniceerd met de instelling waar ik weer als vervoersbegeleider aan de slag mag. Na het terugzenden van de formulieren viel het echter stil. Dat is nu een maand geleden. Via mail kreeg ik af wel en toe een berichtje, over de vakantie van de vervoerscoördinator bijvoorbeeld. Of om te vragen of ik mijn VOG zo snel mogelijk wilde opsturen. Ook werd ik nog één keer gebeld omdat ze precies wilden weten wanneer ik nou vakantie zou hebben. Geaccepteerd was, dat ik mijn werk via het taxibedrijf zou afmaken. Gemeld werd dat mijn contract eraan kwam.

Vorige week dacht ik nog: ik moet ze wel even gaan bellen volgende week, want ik ben vast in de vergetelheid geraakt daar. Vanmorgen vroeg ging de telefoon. Het coördinerende vervoersbedrijf had mijn naam (en telefoonnummer) op het rooster zien staan en vroeg zich af waar ik bleef? Wooowww.... ik was pas na tien minuten echt wakker en realiseerde me toen dat ik moest werken vandaag!!!! Heb nog wel tegen de beller gestameld: Ooooo, wat vind ik dit erg zeg, zonder mij kunnen jullie niet rijden....  :o
Maar ze waren al onderweg en ik werd opgehaald door de taxibus. De rit verliep goed, ondanks dat ik chauffeur en kinderen eigenlijk niet goed kende. Alleen..... alles was dus een uur vertraagd! Gelukkig reageerden de ouders van de kinderen goed. Zelfs een beetje gelaten, waarschijnlijk omdat dit dus vaker voor komt: slechte planning.

Bij thuiskomst natuurlijk direct de instelling gebeld. Wat bleek? De coördinatie had niet goed gecommuniceerd en had verzuimd mij te mailen over mijn dienst. En dat ik mijn contract nog niet had kwam doordat mijn VOG nog niet was aangekomen daar. Zo simpel en zo dom allemaal. Maar ook grote opluchting bij mij! Gisteravond nog kromp ik eventjes in elkaar bij de gedachte dat heel misschien alles verkeerd zou lopen en dat ik straks weer echt werkeloos zou zijn. Maar vandaag breekt de zon weer door! En...mai-o-mai wat is die lucht weer blauw!!!!

Leuke extra: de invallende chauffeur vertelde me tijdens de rit een stukje van zijn verhaal. Hij was wegens gezondheidsproblemen op moeten houden met zijn werk als (zelfstandig!) tandtechnisch laborant..... Deed dit werk nu vijf jaar en kon zich niks leukers bedenken. Het voelde niet als werken, zei hij, maar vind het gewoon ontspannen en leuk.

En dan..... is er overmorgen kampvuur voor ons in het mooie Zuid-Limburgse land! Volgens mij gaat dit een zomer uit duizenden worden; ik heb er zin in en weet dat me bij thuiskomst weer een berg leuke dingen te wachten staan. Blijf zeggen: ik laat me verrassen. Ben gewoon nieuwsgierig geworden naar wat volgt. En ik kan je zeggen: dat voelt errug lekker!
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Offline Chrissie

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 2109
 • waar een wil is, is een weg
Re: baan gevonden
« Reply #22 on: July 23, 2015, 05:35:21 PM »
Wauw wat geweldig dit nieuws van harte gefeliciteerd BS, dikke knuffel !
Ben zo ontzettend blij voor je, mogen er maar velen van zulke mooie dagen volgen dat heb je verdiend!
Sinds januari 2016 schuldenvrij.

Offline burningspirit

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 1130
 • Be a glow and burning spirit (Rom.12:11)
Re: baan gevonden
« Reply #23 on: July 23, 2015, 05:53:56 PM »
Dank je Chrissie! Ik begin nu echt weer wat vertrouwen te krijgen in de toekomst.
Trouwens.... jullie verdienen ook allemaal mooie dagen/ervaringen en een positieve input van jullie omgeving. Jammer dat je niet altijd krijgt wat je verdient, hea? In elk geval vind ik jullie hier op het forum stuk voor stuk kanjers, met groot doorzettingsvermogen en enorme kracht! Hou vol allemaal!
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Schulden Forum

Re: baan gevonden
« Reply #23 on: July 23, 2015, 05:53:56 PM »

Offline burningspirit

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 1130
 • Be a glow and burning spirit (Rom.12:11)
Re: baan gevonden
« Reply #24 on: September 08, 2015, 11:16:51 PM »
Kleine update
Vanaf juli met vakantiepauze van twee weken toch alweer ruim een maand aan het werk voor de instelling als vervoersbegeleidster.
Vandaag de eerste van drie dagdelen cursus gehad; eindelijk meer info over wat voor dit werk nodig is!
Het enige minpuntje is de vorm van het arbeidscontract; een 0-uren contract waardoor ik nooit zeker ben van het aantal uren werk. Voor mezelf vind ik dat niet zo erg, ik heb nog steeds veel tijd nodig voor mijn  schuldenverhaal en de begeleiding van mijn kinderen. Maar voor uitkerende instanties is dit duidelijk lastig. Het enige dat ik kan doen is beantwoorden aan hun dringende verzoeken en dus solliciteren en daadwerkelijk proberen meer uren te werken.
Het werk is nog steeds alles wat ik me kan wensen, voelt niet als werk maar als een passievolle tijdsbesteding die me veel voldoening oplevert.

Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Offline An0niempje

 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 755
Re: baan gevonden
« Reply #25 on: September 09, 2015, 06:51:51 PM »
Dat werk je ook daadwerkelijk voldoening oplevert, is wel een heel belangrijk punt......
Hoop dat je er uitkomt met instanties wat betreft het 0-uren contract.
Hoeveel uur werk je er gemiddeld tot nu toe? (even geen fut om dit terug te zoeken in je topic....)

Offline burningspirit

 • Vip Members
 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 1130
 • Be a glow and burning spirit (Rom.12:11)
Re: baan gevonden
« Reply #26 on: September 09, 2015, 11:26:29 PM »
heel verschillend
deze week maar 6 uur, pardon, 9 uur met de cursus erbij
maar over twee weken bijvoorbeeld 15 uur
eind september is iedereen weer terug van vakantie en dan kan het wel eens rustig worden voor me

maar ik heb het gevoel dat er nog iets anders is dat ik voor de instelling kan doen
wat weet ik ook nog niet, maar ik heb zo'n idee dat er iets komt
Festina Lente Cauta Fac Omnia Mente
(=Haast je langzaam, doe alles met je verstand)

Offline An0niempje

 • Top Poster
 • ******
 • Posts: 755
Re: baan gevonden
« Reply #27 on: September 10, 2015, 12:24:32 AM »
Ok, ik hoop dat je gevoel klopt en dat er weer nieuwe mogelijkheden bij komen voor je.
Je bent een dappere doorvechter.....

 

+-User

Welcome, Guest.
Please login or register.
 
 
 
Forgot your password?

+-Stats ezBlock

Members
Total Members: 3141
Latest: matje70
New This Month: 9
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 44471
Total Topics: 5552
Most Online Today: 280
Most Online Ever: 382
(March 15, 2019, 01:00:39 PM)
Users Online
Members: 1
Guests: 92
Total: 93

Laatste berichten

leefgeld schulden stand by equestrian
March 24, 2019, 12:18:28 PM

doorlopend krediet helemaal afbetaald by jan
March 23, 2019, 10:24:46 AM

40.000 Euro by Rotterdam01
March 21, 2019, 12:43:59 PM

Mijn Schulden meter by Joost
March 20, 2019, 11:14:49 PM

Lange schulden weg zit nu knel by equestrian
March 20, 2019, 08:47:02 PM

Hulp gevraagd: afkopen schuld bij banken/creditcard maatschappij by sacredfour
March 20, 2019, 12:55:53 PM

ongeoorloofde reclame Ferratum by sacredfour
March 20, 2019, 12:46:45 PM

Schulden van S&J by san39
March 17, 2019, 11:11:39 AM

Schulden van De J by equestrian
March 07, 2019, 07:27:16 PM

6 years old debt by craniau
March 06, 2019, 11:54:06 PM

Schulden by marco
March 02, 2019, 11:01:13 AM

Akte van cessie by sacredfour
March 02, 2019, 08:22:45 AM

Consumentennieuwsmail februari: dit moet je weten over de nieuwe regels voor betaaldienstverlening by redactie
February 22, 2019, 07:02:02 PM

TV programma by jan
February 16, 2019, 10:39:31 AM

Kabinet komt met spoedmaatregelen om mensen met schulden te helpen by peter
February 14, 2019, 11:23:12 PM

scoupy by Marjan12
February 14, 2019, 11:03:38 PM

Wanneer begint termijn van 36 maanden tijdens wsnp by equestrian
February 13, 2019, 11:45:39 AM

Schuld door garant staan en tips nodig voor afkopen van schuld by chapter
February 10, 2019, 03:11:02 PM

Hypotheek achterstand by Rotterdam01
February 07, 2019, 12:13:03 AM

Aflossingen via GKB voor vonnis WSNP by chapter
January 20, 2019, 10:35:05 AM

WSNP by Marjan12
January 14, 2019, 10:34:00 PM

Zonder schuldhulpverlening of schuldsanering, schulden aflossen by Katniss
January 07, 2019, 07:07:36 AM

Nieuwjaarswens... by peter
January 02, 2019, 03:41:13 PM

Fijne feestdagen allemaal! by Stil-verdriet
December 26, 2018, 03:59:53 PM

Fijne Kerst by peter
December 25, 2018, 01:03:52 PM

AFM beboet Novum Bank voor aanbieden flitskrediet zonder vergunning by jan
December 23, 2018, 12:27:56 PM

Minnelijk Traject en Individuele inkomsten toeslag? by chapter
December 16, 2018, 10:04:52 PM

betaling herinnering by Marjan12
December 12, 2018, 11:17:21 PM

Slotuitdelingslijst by jan
December 08, 2018, 04:28:21 PM

Dit zijn wij by jan
December 07, 2018, 06:33:23 PM

Powered by EzPortal